Tu jesteś:
4
Składniki
125 g
Gofry do słabej gofrownicy
- 125 g olej
- 250 g mąki pszennej
- 180 g wody
- 2 jajka
- 3 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki mieszam 1min obroty 3.
Gofrownica musi być dobrze nagrzana!!
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Przepis zaczerpnięty i przerobiony na TM ze strony kotlet.tv
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz