Tu jesteś:
4
Składniki
10 porcja/porcje/porcji
GOFRY CHRUPIĄCE
- 300 g mąki pszennej tortowej
- 16 g cukier wanilinowy
- 2 jajka
- szczypty sól
- 250 gramów mleko
- 250 gramów wody mineralnej, gazowanej
- 1 łyżeczki proszek do pieczenia
- 0.080 litra olej
-
6
20h 5min
Czas całkowity 20h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Białka jaj oddzielić od żółtek, białka umieścić w naczyniu miksującym
"Blokada naczynia miksującego"
- Dodać szczyptę soli założyć motylek ustawić czas 4 min obroty pozycja 3
- Ubite na sztywno białka przełożyć do innego naczynia
- Do nacznia
"Blokada naczynia miksującego" wlać mleko, wodę, olej, żółtka jaj
- Dodać cukier wanilinowy
- Dodać mąkę
- Dodać proszek do pieczenia
- Ustawić czas 1,5 min
"Mieszanie" 3
- Dodać ubite białka, w otwór pokrywy włożyć kopystke ustawić czas 1 min
"Mieszanie" 1
- Po wymieszaniu ciasta przelać do miski, rozgrzać gofrownicę
Ciasto na gofry
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Wszystkie składniki powinny być w "Sous-vide" pokojowej. Im mocniejsza gofrownica tym gofry są bardziej chrupiące
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNajlepszy przepis ktory dotej pory mialam....
Najlepszy przepis ktory dotej pory mialam.
Dziekuje bardzo