Tu jesteś:
4
Składniki
6 kawałek/kawałki/kawałków
Ekspresowe gofry bezglutenowe
- 1 banan
- 160 g mąki ryżowej, białej
- 1 jajko
- 100 g mleka roślinnego
- 50 g oleju, rzepakowy, kokosowy lub rozpuszczone masło klarowane
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 łyżeczki cynamonu, mielonego
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki włóż do naczynia miksującego i wymieszaj 15s/obr.5.
- Tak przygotowane ciasto smażę w gofrownicy na złoty kolor.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami: dżem, masło orzechowe lub migdałowe, cukier puder, świeże owoce.
Gofry
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz