Tu jesteś:
4
Składniki
5 słoik/słoiki/słoików
Dżem
- 1000 g owoców
- 200 g cukru
- 1 torebki mieszanki żelującej 3:1 w proszku
-
6
15min
Czas całkowity 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego. -
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
- 1. Do naczynia miksującego włożyć owoce, zmiksować
"Miksowanie" 3 s/obr. 5 .
- 2. Dodać cukier i mieszankę żelującą, wymieszać 3 s/obr. 2.
- 3. Zamiast miarki na pokrywę naczynia nałożyć koszyczek. Gotować 14 min/90°C/ obr.
"Mieszanie" .
- 4. Dżem przełożyć do czystych, wyparzonych słoików.
Dżem z mieszanką żelującą
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Stopień rozdrobnienia owoców oraz ilość cukru można modyfikować wedle uznania.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz