3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekoladzianki


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Czekoladzianki

  • 70 g mleka
  • 250 g masła
  • 200 g cukru
  • 3 łyżki kakao, gorzkiego
  • 250 g mleka w proszku
  • 2 opakowania herbatników, "Petit Beurre" (100 g)
  • 6
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego wlać mleko, włożyć masło, cukier i kakao, podgrzać 5 min/100ºC/obr. 1.
    2. Dodać mleko w proszku, wymieszać 1 min/100ºC/obr. 3.
    3. Herbatnikami wyłożyć prostokątną formę (20x20), wylać na nie masę czekoladową, na wierzchu ułożyć pozostałe herbatniki, odstawić do zastygnięcia.
    4. Przed podaniem pokroić, powstaną wtedy małe czekoladowe kanapki.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super ciasteczka. dzieciaki się zajadały

    Zgłoszony przez pawbry na marca 27, 2017 at 06:52.

    Super ciasteczka. dzieciaki się zajadały

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trochę jak inna wersja bloku

    Zgłoszony przez Dorota1000 na marca 11, 2016 at 20:29.

    Trochę jak inna wersja bloku czekoladowego ;-) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • czy mleko ma być pełnotłuste

    Zgłoszony przez lidien na marca 25, 2012 at 15:29.

    czy mleko ma być pełnotłuste czy odtłuszczone?

    Lidia

    http://kucharzenieipieczenie.blogspot.com/

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze