3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekoladowy budyń wege


Wydrukuj:
4

Składniki

3 porcja/porcje/porcji

Czekoladowy budyń wege

  • 45 g Czekolady gorzkiej
  • 480 g mleka roślinnego, (użyłam migdałowego)
  • 10 g cukru, (można powinąć wg upodobań)
  • 40 g mąki ziemniaczenej
  • 2 morele suszone
  • 2 daktyle suszone
  • 6
    7min
    Czas całkowity 7min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. Gorzką czekoladę wraz z suszonymi owocami umieszczamy w naczyniu miksującym, 10s/obr9.

    Zakładamy motylek, dodajemy mleko, cukier i mąkę, 6.30min/100st/obr2,5.

    Zdejmujemy motylek, przelewamy do salaterek.

    Spożywamy na ciepło lub zimno według upodobań.

    Smacznego! tmrc_emoticons.)



    Można zwiększyć ilość owoców suszonych i nie dodawać cukru.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy