3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Czekoladowe naleśniki Banofee


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Czekoladowe naleśniki z mascarpone

  • 50 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
  • 50 g masła
  • 70 g wody gazowanej
  • 2 jajka
  • 150 g mąka pszenna tortowa
  • 40 g cukru
  • 1 łyżki kakao
  • 10 g cukier wanilinowy
  • 250 g mleka
  • 250 g sera mascarpone
  • 400 g masy krówkowej - kajmak
  • 2 banany
5

Przygotowanie

  1. Wrzuć 50g gorzkiej czekolady połamanej na kawałki.
  2. Załóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego. Miksowanie5s/obr.8
  3. Dodaj 250 g mleka.
  4. Dodaj 50 g masła pokrojonego na kawałki.
  5. Wsyp 10 g cukru wanilinowego.
  6. Dodaj 1 łyżkę kakao.
  7. Załóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego. Podgrzewanie 3min/50°C/obr.2
  8. Dodaj 150 g mąki pszennej.
  9. Wsyp 50g cukru.
  10. Dodaj 2 jaja.
  11. Wlej 70g wody gazowanej.
  12. Załóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego Miksowanie10s/obr.4
  13. Całość przelej do innego naczynia.
  14. Umyj i dokładnie osusz naczynie miksujące.
  15. Załóż motylek na dół naczynia miksującego.
  16. Dodaj 250g serka mascarpone.
  17. Dodaj 400g masy krówkowej - kajmak.
  18. Załóż miarkę na pokrywę naczynia miksującego Miksowanie2min/obr.4
  19. Masę przełóż do miseczki.
  20. Pokrój banany wg uznania.
  21. Naleśniki smaż na dobrze rozgrzanej patelni.
    Usmażone naleśniki posmaruj masą i dodaj pokrojone banany.
    Naleśniki poskładaj w trójkąty lub zwiń w rulony. Możesz je ozdobić cukrem pudrem lub orzechami.
    Smacznego!
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Miarka MT
    Miarka MT
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy