3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Brownie


Wydrukuj:
4

Składniki

12 porcja/porcje/porcji

Brownie

  • 200 gramy Czekolady mlecznej
  • 200 gramy masła
  • 4 jajka
  • 180 gramy cukru
  • 50 gramy kakao
  • 140 gramy mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 1h 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Rozgrzać piekarnik do 170 °C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.
    2. Do naczynia miksującego włożyć 200 g czekolady mlecznej
    3. Zamknąć pokrywę z miarką
    4. 5 s/obr. 7
    5. Dodaj 200 g masła
    6. Zamknąć pokrywę z miarką
    7. 4 min/70°C/obr. 2
    8. 180 g cukru 140 g mąki pszennej 4 jajka szczypta soli 50 g kakao
    9. Zamknąć pokrywę z miarką
    10. 1 min/obr. 4
    11. Piec 25-27 min (170°C). Upieczone ciasto pozostawić do całkowitego ostudzenia i stężenia.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Ben - płaska forma kamionkowa
    Ben - płaska forma kamionkowa
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy