Tu jesteś:
4
Składniki
12 porcja/porcje/porcji
Brownie
- 200 gramy Czekolady mlecznej
- 200 gramy masła
- 4 jajka
- 180 gramy cukru
- 50 gramy kakao
- 140 gramy mąki pszennej
- szczypta soli
-
6
2h 0min
Czas całkowity 1h 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1. Rozgrzać piekarnik do 170 °C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i odstawić.
2. Do naczynia miksującego włożyć 200 g czekolady mlecznej
3. Zamknąć pokrywę z miarką
4. 5 s/obr. 7
5. Dodaj 200 g masła
6. Zamknąć pokrywę z miarką
7. 4 min/70°C/obr. 2
8. 180 g cukru 140 g mąki pszennej 4 jajka szczypta soli 50 g kakao
9. Zamknąć pokrywę z miarką
10. 1 min/obr. 4
11. Piec 25-27 min (170°C). Upieczone ciasto pozostawić do całkowitego ostudzenia i stężenia.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Ben - płaska forma kamionkowa
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz