3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BROWNIE Z FASOLI


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

BROWNIE Z FASOLI

  • 500 g fasoli czerwonej, z puszki przepłukanej
  • 150 g banana, obranego
  • 4 jajka
  • 100 g cukru
  • 50 g kakao
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 40 g mąki pszennej
  • 40 g oleju
  • 50 g Orzechy, arachidowe

POLEWA CZEKOLADOWA

  • 100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao
  • 60 g mleka
  • 20 g cukru
  • 6
    40min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    BROWNIE
  1. 1. Wszystkie składniki (oprócz orzechów)włożyć do naczynia miksującego, 5min./obr.10 w tym czasie mieszamy przy pomocy kopystki
    2. Blachę lub naczynie żaroodporne smarujemy masłem posypujemy bułką tartą.
    3. Ciasto wylewamy do formy i wkładamy do pieca 30min./180C
    4. Odstawiamy do wystudzenia.
    5. Kroimy na kawałki, polewamy czkolada i górę posypujemy orzechami.
  2. POLEWA CZEKOLADOWA
  3. 1. Czekolade połamać w kawałki, włożyc do naczynia miksującego dodać mleko i cukier. 4min./70C/obr.1
    2. Rozpuszczoną czekoladę polewamy gotowe kawałki Browni.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy