Tu jesteś:
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
BANANOWIEC NA ZIMNO
- 250 g twarogu półtłustego lub tłustego
- 3-4 banany
- 3 łyżek cukru
- 2 galaretki cytrynowe
- 1 galaretka agrestowa/gruszkowa/truskawkowa
- 1 żółtko
- owoce do dekoracji
- biszkopty lub herbatniki, (opcjonalnie)
-
6
1h 15min
Czas całkowity 1h 15minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9Przyjęcie Bufet Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Piknik Dzieci w kuchni Gotowanie na co dzień Wiosna Lato Jesień Zima Walentynki Karnawał Wielkanoc Dzień Matki Boże Narodzenie Sylwester Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Łatwe Naturalne Kreatywne Niedrogie Dodatek Deser Chłodzenie Praliny/słodycze Ciasto
5
Przygotowanie
- 1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody oraz galaretkę agrestową wg. nstrukcji na opakowaniu.
2.Twaróg zmielić na głądką masę 10s/obr.6
3. Zmielony twaróg utrzeć z cukrem i żółtkiem 10s/obr.5
4. Przez otwór w pokrywie dodawać kawałki bananów(cały czas mieląc obr.5-6)
5. Mieszając obr.4 dolewać galaretkę cytrynową.
6. Tortownicę (22-26cm) wyłożyć folią i opcjonalnie wyłożyć biszkoptami/herbatnikami
7. Wylać gotową masę na tortownicę i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę
8. Na stężoną masę wyłożyć owoce i zalać pozostałą galaretką
9. Ciasto ponownie włożyć do lodówki aż do stężenia.
Bananowiec na zimno
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDo wypróbowania, ale wygląda super
Do wypróbowania, ale wygląda super
Galaretka do masy serowej powinna być...
Galaretka do masy serowej powinna być schłodzona, a wierzchnia prawie stężała (żeby nie wlała się pod ser)
WLewamy tężejącą galaretkę?
WLewamy tężejącą galaretkę?