3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

BANANOWIEC NA ZIMNO


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

BANANOWIEC NA ZIMNO

  • 250 g twarogu półtłustego lub tłustego
  • 3-4 banany
  • 3 łyżek cukru
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 1 galaretka agrestowa/gruszkowa/truskawkowa
  • 1 żółtko
  • owoce do dekoracji
  • biszkopty lub herbatniki, (opcjonalnie)
  • 6
    1h 15min
    Czas całkowity 1h 15min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

    Bananowiec na zimno
  1. 1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 2 szklankach wody oraz galaretkę agrestową wg. nstrukcji na opakowaniu.

    2.Twaróg zmielić na głądką masę 10s/obr.6

    3. Zmielony twaróg utrzeć z cukrem i żółtkiem 10s/obr.5

    4. Przez otwór w pokrywie dodawać kawałki bananów(cały czas mieląc obr.5-6)

    5. Mieszając obr.4 dolewać galaretkę cytrynową.

    6. Tortownicę (22-26cm) wyłożyć folią i opcjonalnie wyłożyć biszkoptami/herbatnikami

    7. Wylać gotową masę na tortownicę i wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę

    8. Na stężoną masę wyłożyć owoce i zalać pozostałą galaretką

    9. Ciasto ponownie włożyć do lodówki aż do stężenia.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Do wypróbowania, ale wygląda super

    Zgłoszony przez Leonek2013 na stycznia 27, 2017 at 20:42.

    Do wypróbowania, ale wygląda super Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Galaretka do masy serowej powinna być...

    Zgłoszony przez ewaga185 na stycznia 27, 2017 at 19:33.

    Galaretka do masy serowej powinna być schłodzona, a wierzchnia prawie stężała (żeby nie wlała się pod ser)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • WLewamy tężejącą galaretkę?

    Zgłoszony przez jewka24 na stycznia 27, 2017 at 16:05.

    WLewamy tężejącą galaretkę?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze