Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
Bananowe racuchy drożdżowe
- 200g mąki ryżowej lub pszennej
- szklanka mleka
- 2 dojrzałe banany
- 2 jajka
- łyżeczka brązowego cukru
- 15g drożdży
- cynamon
-
6
25min
Czas całkowity 25minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- 1/3 szklanki mleka podgrzewamy z drożdżami, cukrem i płaską łyżką mąki (3min/37°C/obr.2) i odstawiamy na kwadrans aż zaczyn zacznie pracować (powinien powiększyć swoją objętość). Dodajemy pozostałe składniki - całość miksujemy na gładką masę (10s/obr.4). Smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu).
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzSredniawe. Dobre od razu po zrobieniu ale...
Sredniawe. Dobre od razu po zrobieniu ale Następnego dnia stają sie twardawe.