3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bananowe racuchy drożdżowe


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Bananowe racuchy drożdżowe

  • 200g mąki ryżowej lub pszennej
  • szklanka mleka
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 jajka
  • łyżeczka brązowego cukru
  • 15g drożdży
  • cynamon
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

  1. 1/3 szklanki mleka podgrzewamy z drożdżami, cukrem i płaską łyżką mąki (3min/37°C/obr.2) i odstawiamy na kwadrans aż zaczyn zacznie pracować (powinien powiększyć swoją objętość). Dodajemy pozostałe składniki - całość miksujemy na gładką masę (10s/obr.4). Smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu).
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Sredniawe. Dobre od razu po zrobieniu ale...

    Zgłoszony przez Magda0681 na lipca 23, 2017 at 21:34.

    Sredniawe. Dobre od razu po zrobieniu ale Następnego dnia stają sie twardawe.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze