3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Zielone kopytka


Wydrukuj:
4

Składniki

2 osoba/osoby

  • 500 g ugotowane ziemniaki, ostudzone
  • 200 g brokuły, ugotowane, ostudzone
  • 1 jajko całe
  • 1 mąka pszenna razowa, szklanka
  • 1/2 maka ziemniaczana, pół szklanki
  • przyprawy do ryb, sól i pieprz
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

  1. Z zimnych ziemniaków i brokuła zrobić papkę - ok. 15 sekund poz. 7 z pomocą kopystki.

    Dodać pozostałe składniki i wyrabiać pozycja Interwał ok. 1,30 min. Pomagać kopystką, jak trzeba to podsypać mąką i wydłużyć czas wyrabiania.

    Obsypać mąką stolnice i najpierw formować wałeczki, po czym kroić je w romby. Wrzucać na osoloną i wrzącą wodę.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Zerknij też tutaj tmrc_emoticons.) //quchniawege.blogspot.com/2012/05/zielone-kopytka.html


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis smaczny, mam swieże

    Zgłoszony przez akulu na sierpnia 24, 2014 at 21:34.

    Przepis smaczny, mam swieże grzyby więc jutro kluchy z sosem grzybowym tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • dzieki za przepis:) chetnie

    Zgłoszony przez Agata Michaud na grudnia 29, 2013 at 12:58.

    dzieki za przepistmrc_emoticons.) chetnie wyprobuje. Mam pytanie  jakie dodajecie przyprawy do kopytek oprocz soli i pieprzu? pozdrawiam

    Pozdrawiam


    Agata 


     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ewo, domyślam się, że robiłaś

    Zgłoszony przez ElaK na sierpnia 1, 2013 at 18:33.

    Ewo, domyślam się, że robiłaś z mlodych ziemniaków, czy tak? O tej porze roku ziemniaki wyjątkowo nie nadają się na kopytka czy kluski śląskie  tmrc_emoticons.~  Z tymi pysznościami trzeba poczekać do jesieni, do września  tmrc_emoticons.)  I koniecznie muszą być sypkie mączaste  Big Smile  Pozdrawiam 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W smaku wyszły pyszne ale za

    Zgłoszony przez jajciucha na sierpnia 1, 2013 at 17:54.

    W smaku wyszły pyszne ale za twarde. Dodałam więcej mąki bo mi się ciasto strasznie kleiło...

    " Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Robiłam te kopytka i polecam

    Zgłoszony przez magi1 na kwietnia 13, 2013 at 22:09.

    Robiłam te kopytka i polecam są pyszne tmrc_emoticons.D ja dałam 160 g mąki pszennej razowej i 90 g mąki ziemniaczanej.  Wyszły bardzo dobre tmrc_emoticons.D

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Elu masz rację, szklanka

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na marca 25, 2013 at 18:42.

    Elu masz rację, szklanka szklance nierówna ,ja ostatnio piekłam ciasto "na szklanki" i wyszło mi zupełnie inne jak w przepisie. :O  Termoś ma wagę i to ułatwia życie,a przepis wypróbuję tmrc_emoticons.) Pozdrawiam Cooking 1

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Z brokułami jeszcze nie

    Zgłoszony przez ElaK na stycznia 31, 2013 at 02:13.

    Z brokułami jeszcze nie robiłam, więc wypadałoby wypróbować. Do tej pory "zabarwiałam" kopytka na zielono szpinakiem. tmrc_emoticons.)  Myślę, że dużo lepiej byłoby podawać ilość mąki w gramach. Odkąd mam Termosia to już nie używam szklanek, łyżek... do odmierzania produktów tylko wszystkie przepisy przerabiam podająć wagę. To naprawdę usprawnia życie  tmrc_emoticons.) 

    ____________


    Mój blog kulinarny:


    http://ziolowaszuflada.blogspot.com/


    Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze