Tu jesteś:
4
Składniki
2 osoba/osoby
- 500 g ugotowane ziemniaki, ostudzone
- 200 g brokuły, ugotowane, ostudzone
- 1 jajko całe
- 1 mąka pszenna razowa, szklanka
- 1/2 maka ziemniaczana, pół szklanki
- przyprawy do ryb, sól i pieprz
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
5
Przygotowanie
Z zimnych ziemniaków i brokuła zrobić papkę - ok. 15 sekund poz. 7 z pomocą kopystki.
Dodać pozostałe składniki i wyrabiać pozycja Interwał ok. 1,30 min. Pomagać kopystką, jak trzeba to podsypać mąką i wydłużyć czas wyrabiania.
Obsypać mąką stolnice i najpierw formować wałeczki, po czym kroić je w romby. Wrzucać na osoloną i wrzącą wodę.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Zerknij też tutaj //quchniawege.blogspot.com/2012/05/zielone-kopytka.html
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPrzepis smaczny, mam swieże
Przepis smaczny, mam swieże grzyby więc jutro kluchy z sosem grzybowym
dzieki za przepis:) chetnie
dzieki za przepis chetnie wyprobuje. Mam pytanie jakie dodajecie przyprawy do kopytek oprocz soli i pieprzu? pozdrawiam
Pozdrawiam
Agata
Ewo, domyślam się, że robiłaś
Ewo, domyślam się, że robiłaś z mlodych ziemniaków, czy tak? O tej porze roku ziemniaki wyjątkowo nie nadają się na kopytka czy kluski śląskie Z tymi pysznościami trzeba poczekać do jesieni, do września I koniecznie muszą być sypkie mączaste Pozdrawiam
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/
W smaku wyszły pyszne ale za
W smaku wyszły pyszne ale za twarde. Dodałam więcej mąki bo mi się ciasto strasznie kleiło...
" Trzymaj się z dala od ludzi, którzy tłamszą twoje marzenia. Mali ludzie zawsze to robią. Jednak, naprawdę wielcy sprawiają, że ty także możesz stać się wielki. "
Robiłam te kopytka i polecam
Robiłam te kopytka i polecam są pyszne ja dałam 160 g mąki pszennej razowej i 90 g mąki ziemniaczanej. Wyszły bardzo dobre
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Elu masz rację, szklanka
Elu masz rację, szklanka szklance nierówna ,ja ostatnio piekłam ciasto "na szklanki" i wyszło mi zupełnie inne jak w przepisie. :O Termoś ma wagę i to ułatwia życie,a przepis wypróbuję Pozdrawiam
Z brokułami jeszcze nie
Z brokułami jeszcze nie robiłam, więc wypadałoby wypróbować. Do tej pory "zabarwiałam" kopytka na zielono szpinakiem. Myślę, że dużo lepiej byłoby podawać ilość mąki w gramach. Odkąd mam Termosia to już nie używam szklanek, łyżek... do odmierzania produktów tylko wszystkie przepisy przerabiam podająć wagę. To naprawdę usprawnia życie
____________
Mój blog kulinarny:
http://ziolowaszuflada.blogspot.com/