 
                                            
                                    Czas przygotowania
                                0min
                                                                    
                                                            Czas całkowity
                                0min
                                                                    
                                                                                                    
                                                            porcja/porcje/porcji
                                
                                     2 
                                     osoba/osoby 
                                
                            Poziom
                                --
                            Składniki
- 500 g ugotowane ziemniaki, ostudzone
- 200 g brokuły, ugotowane, ostudzone
- 1 jajko całe
- 1 mąka pszenna razowa, szklanka
- 1/2 maka ziemniaczana, pół szklanki
- przyprawy do ryb, sól i pieprz
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- Z zimnych ziemniaków i brokuła zrobić papkę - ok. 15 sekund poz. 7 z pomocą kopystki. - Dodać pozostałe składniki i wyrabiać pozycja Interwał ok. 1,30 min. Pomagać kopystką, jak trzeba to podsypać mąką i wydłużyć czas wyrabiania. - Obsypać mąką stolnice i najpierw formować wałeczki, po czym kroić je w romby. Wrzucać na osoloną i wrzącą wodę. 
Porady
Zerknij też tutaj  //quchniawege.blogspot.com/2012/05/zielone-kopytka.html
 //quchniawege.blogspot.com/2012/05/zielone-kopytka.html
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne: 
                        
                         
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Przepis smaczny, mam swieże grzyby więc jutro kluchy z sosem grzybowym
dzieki za przepis chetnie wyprobuje. Mam pytanie  jakie dodajecie przyprawy do kopytek oprocz soli i pieprzu? pozdrawiam
 chetnie wyprobuje. Mam pytanie  jakie dodajecie przyprawy do kopytek oprocz soli i pieprzu? pozdrawiam
Ewo, domyślam się, że robiłaś z mlodych ziemniaków, czy tak? O tej porze roku ziemniaki wyjątkowo nie nadają się na kopytka czy kluski śląskie Z tymi pysznościami trzeba poczekać do jesieni, do września
  Z tymi pysznościami trzeba poczekać do jesieni, do września   I koniecznie muszą być sypkie mączaste
  I koniecznie muszą być sypkie mączaste   Pozdrawiam
  Pozdrawiam 
W smaku wyszły pyszne ale za twarde. Dodałam więcej mąki bo mi się ciasto strasznie kleiło...
Robiłam te kopytka i polecam są pyszne ja dałam 160 g mąki pszennej razowej i 90 g mąki ziemniaczanej.  Wyszły bardzo dobre
 ja dałam 160 g mąki pszennej razowej i 90 g mąki ziemniaczanej.  Wyszły bardzo dobre 
Elu masz rację, szklanka szklance nierówna ,ja ostatnio piekłam ciasto "na szklanki" i wyszło mi zupełnie inne jak w przepisie. :O Termoś ma wagę i to ułatwia życie,a przepis wypróbuję Pozdrawiam
 Pozdrawiam 
Z brokułami jeszcze nie robiłam, więc wypadałoby wypróbować. Do tej pory "zabarwiałam" kopytka na zielono szpinakiem. Myślę, że dużo lepiej byłoby podawać ilość mąki w gramach. Odkąd mam Termosia to już nie używam szklanek, łyżek... do odmierzania produktów tylko wszystkie przepisy przerabiam podająć wagę. To naprawdę usprawnia życie
  Myślę, że dużo lepiej byłoby podawać ilość mąki w gramach. Odkąd mam Termosia to już nie używam szklanek, łyżek... do odmierzania produktów tylko wszystkie przepisy przerabiam podająć wagę. To naprawdę usprawnia życie  