3
Załaduj zdjęcie
Załaduj zdjęcie
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wigilijna kapusta z grochem


Wydrukuj:
4

Składniki

5 porcja/porcje/porcji

Kapusta z grochem

  • 500 gramów kapusta kiszona, pasteryzowana
  • 200 gramów grochu, suchego, " Piękny Jaś"
  • 2 ziemniaków, mączystych, ugotowanych
  • 1 zwyczajna cebula, średnia
  • 80 gramów masła, solonego
  • 1 szczypty soli, drobnej
  • 1 szczypty pieprz czarny, mielony

  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
  • 9
5

Przygotowanie

    Wykonanie
  1. Groch umyć, namoczyć i zostawić na noc, po czym ugotować. Pod koniec gotowania posolić.
  2. Do naczynia miksującego włożyć wypłukaną kapustę kiszoną. Rozdrobnić 6s obr 5.
    Składniki zgarnąć kopystką ze ścianekma dno naczynia miksującego.
  3. Dolać 1000g wody.
    Założyc miarkę na pokrywę naczynia miksującego i gotować 40 minut 100 stopni obr. 1
    Po ugotowaniu kapustę odcedzić.
  4. Ziemniaki obrać i ugotować. Gdy będą miękkie, potłuc w wodzie, w której się gotowały- tak żeby powstały grudki.
  5. Do naczynia miksującego włożyć 1 średnią cebulę podzieloną na pół. Rozdrobnić 3 s obr 4, dodać masło i dusić, 1 minutę 100 stopni obroty 2.
  6. Połączyć i wymieszać wszystkie składniki i dobrze zapiec w piekarniku.
  7. Gorącą kapustę przełożyć do salaterki i podawać
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz