Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Ciasto
- 2 łyżki oleju
- 1 całe jajo
- 250g ciepej wody
- 560g mąki pszennej
Farsz
- sól, pieprz, wegeta do smaku
- 60g masła
- 150-250g cebuli
- 50 g grzybów suszonych
- 500g kapusty kiszonej
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Osoloną wodę postawić na palniku doprowadzić do wrzenia, w tym czasie zrobić pierogi Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia według podanej kolejności, wyrobić 1min/"Blokada naczynia miksującego" /"Ciasto" Cisto wyjąć, rozwałkować na oprószonym mąką blaci, szklanka wykrawac krazki
- Grzyby włożyć do koszyczka zalać woda gotowac 25 min/100Ccounterclock]/obr1. Po ugotowaniu grzyby przełożyć na patelnię dodać cebulę i masło dusić ok. 10 min. Wtym czasie Kapustę włożyć do koszyszka zalac wodą i gotować 25min/100C/"Obroty wsteczne" /obr1, kapuste po ugotowaniu nalezy odcisnąć z wody. Po wystygnięciu kapusty i grzybów wrzucamy je do naczynia przyprawiamy według własnego gustu i rozdrabniamy 20s/obr5-7
Ciasto
Farsz
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
grzyby można namoczyć dzien wcześniej wtedy czas gotowania jest krótszy, pierogi po wystygnięciu można przypiec na patelni wtedy skorka jest chrupiaca, mozna robic je roznej wielkosci
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz