thumbnail image 1
thumbnail image 1
Czas przygotowania
0min
Czas całkowity
0min
porcja/porcje/porcji
0 porcja/porcje/porcji
Poziom
--
  • TM 31
opublikowany: 17/12/12
zmieniono dnia: 30/11/15

Składniki

Ciasto

  • 2 łyżki oleju
  • 1 całe jajo
  • 250g ciepej wody
  • 560g mąki pszennej

Farsz

  • sól, pieprz, wegeta do smaku
  • 60g masła
  • 100-150g cebuli
  • 200g grzybów suszonych
  • 500g kapusty kiszonej

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Koszyczek
    Koszyczek kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    Ciasto
  1.  Osoloną wodę postawić na palniku doprowadzić do wrzenia, w tym czasie zrobić pierogi                                 Wszystkie składniki na ciasto włożyć do naczynia według podanej kolejności, wyrobić 1min/Blokada naczynia miksującego"Blokada naczynia miksującego" /Ciasto"Ciasto"       Cisto wyjąć, rozwałkować na oprószonym mąką blaci, szklanka wykrawac krazki

  2. Farsz
  3. Grzyby włożyć do koszyczka zalać woda gotowac 20min/100Ccounterclock]/obr1.                                                                                                                                           Po ugotowaniu grzyby przełożyć na patelnię dodać cebulę i masło dusić ok. 10 min. Wtym czasie           Kapustę włożyć do koszyszka zalac wodą i gotować 25min/100C/Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr1,  kapuste po ugotowaniu nalezy odcisnąć z wody. Po wystygnięciu kapusty i grzybów wrzucamy je do naczynia przyprawiamy według własnego gustu i rozdrabniamy 20s/obr5-7

Porady

 grzyby można namoczyć dzien wcześniej wtedy czas gotowania jest krótszy,                                                                    pierogi po wystygnięciu można przypiec na patelni wtedy skorka jest chrupiaca, mozna robic je roznej wielkosci

 

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Świąteczne pierogi z kapusta i grzybami

Wydrukuj:

Komentarze

  • lutego 6, 2018 at 16:16
    5.0

    Ciasto rewelacja!

  • marca 16, 2017 at 17:48
    5.0

    Pierogi robiłem pierszy raz są naprawde pyszne,polecam

  • listopada 30, 2014 at 21:48

    Super przepis tmrc_emoticons.)

  • października 16, 2014 at 18:42
    5.0

    PYSZNE i bedę często  przyrzadzać

    ale  nie zrobi się tego w godzinę . wałkowanie, wykrawanie, lepienie , gotowanie .....

    grubo ponad 90 min  myślę, że 2 godziny  to akurat do podania na stół.

    ja nie dałam jaja, bałam sie, hehe

    Magdalena Sciezynska

  • grudnia 5, 2013 at 19:54
    5.0

    Kapustę włożyć do koszyczka i gotować na obrotach wstecznych Party Pierogi robiłam wg przepisu i są naprawdę bardzo dobre Love

  • maja 14, 2013 at 13:27
    5.0

     

    Musze przyznac,ze robilam te pierogi w sobote i byly one moje pierwsze w zyciu, bo mialam bym problem to recznie ciasto wyrobic...

    ...i musze sie pochwalic,ze pierogi wyszly mi poprostu "niebo w gebie" 

    Cisto rozplywa sie w ustach , wyszlo mi 80 pierogow,niestety najwiecej czasu zajmuje walkowanie ciasta, sklejania pierogow ale warto! 

    Polecam!!!

  • grudnia 18, 2012 at 17:05

    Kapustę włożyć do koszyczka ,czy do naczynia miksującego?. Proszę o wyjaśnienie, ponieważ pojawił się koszyczek i                     obroty wsteczne.  Czy używając  koszyczka używa się też obroty wsteczne? Z góry dziękuję za wyjaśnienie i pozdrawiam.