3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Placki z dyni


Wydrukuj:
4

Składniki

  • 400 g dyni, 1-2 jajka, bułka tarta, 2-3 ząbki czosnku,1-2 łyżkioliwki lub masła i sól, pieprz,imbir /najlepiej świeży,/ gałka muszkatołowa olej do smażenia.
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Nieobraną dynię pieczemy w 200 stopniach  do miękkości.Gdy przestygnie ,zdejmujemy z niej skórę.Czosnek rozdrabniamy 3sek obr 8-10 i dusimy 3min  temp varoma.Dodajemy miąższ zdyni i rozdrabniamy do konsystencji puree.Dodajemy jajko, jeśli masa jest  za mało spójna  drugie,sól,pieprz, gałkę muszkatołową oraz  wcześniej  rozdrobniony  imbir oraz tyle tartej bułki,żeby  można było uformować placki /ok.100g/. Z masy dyniowej formujemy placki grube  na mniej więcej 2 cm,obtaczamy w bułce i smażymy na oleju,aż się zrumienią..Osączmy na papierowym ręczniku.Polecam  jako dodatek do  pieczonych mięs np.kaczki lub jako samodzielne danie z surówką  z kiszonej kapusy  i dipem czosnkowym.Jest to solidna porcja witamin przydatna przed zimą.Smacznego

     

     

     

     

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • niestety, pół dyni, trzy jajka, garść bułki i...

    Zgłoszony przez Zetor1980 na października 5, 2018 at 16:25.

    niestety, pół dyni, trzy jajka, garść bułki i mąki , do ubikacji. Że o prądzie do piekarnika przez godzinę nie wspomnę.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fajny przepis, ale placki

    Zgłoszony przez Dietetyk Lublin na października 8, 2014 at 21:10.

    fajny przepis, ale placki polecam upiec. Sa wtedy PRZEPYSZNE!! tmrc_emoticons.) I nie ociekają niepotrzebnym tłuszczem tak jak po smażeniu tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Służę pomocą,  w której 

    Zgłoszony przez MałgorzataKurowska na stycznia 20, 2012 at 16:38.

    Służę pomocą,  w której  częśći   potrzebujesz wyjaśnień tmrc_emoticons.;)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przepis jest bardzo

    Zgłoszony przez Kurkosia na listopada 13, 2011 at 17:31.

    Przepis jest bardzo niedokładny, łatwo się w nim pogubić. Zobaczymy, jak mi wyjdzie.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze