Składniki
10 kawałek/kawałki/kawałków
- 100 g szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- oliwa lub olej do posmarowania kotlecików i blaszki
- ulubione zioła - bazylia, oregano, tymianek
- 500 g ugotowanych ziemniakow
- 70 g sera żółtego
- 1 łyżeczka oliwy lub oleju
- sól, pieprz
- 1 łyżeczka musztardy
-
6
25min
Czas całkowityPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 21
-
Przygotowanie
Do naczynia wkładamy ser żółty i rozdrabniamy czas 10 sek, obr. 3-4. przekładamy ser do miseczki.
Do naczynia wkładamy rozmrożony szpinak, wyciskamy 2 ząbki czosnku ( jak mamy duże ząbki to jeden), wlewamy łyżeczke oliwy lub oleju i podgrzewamy czas 5 min/ 60 stopni/ obr.2.
Następnie dodajemy ugotowane i wystudzone ziemniaki, przyprawy, musztardę, ser żółty i mieszamy czas 20 sek, obr.3 - pomocna jest kopystka.
Z masy formujemy okrągłe kotleciki i lekko spłaszczamy.
Na blaszce wyłożonej papierem i wysmarowanej pedzelkiem olejem lub oliwą układamy kotleciki i smarujemy jeszcze pedzelkiem olejem lub oliwą po wierzchu.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół. Pod koniec pieczenia możemy włączyć funkcję termoobiegu aby kotleciki się ładnie przyrumieniły.
Możemy także ugotować je na parze.
Kotleciki podajemy z surówką, marchewką z groszkiem lub sosem np. czosnkowym lub innym.
Smacznego
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
[[wysiwyg_imageupload:1971:]][[wysiwyg_imageupload:1970:]][[wysiwyg_imageupload:1969:]]
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzPolecam sa pyszne również ze
Polecam
sa pyszne również ze starych ziemniaczków
pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Wyprobuję jak tylko pojawią
Wyprobuję jak tylko pojawią się młode ziemniaki
uwielbiamy z mężem i córką szpinak 
Witaj wanadek. Ciesze się że
Witaj wanadek. Ciesze się że kotleciki smakowały. Dziękuje za komentarz i pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Witaj dropsik. Dziękuje za
Witaj dropsik. Dziękuje za komentarz i polecam. Daj znać jak smakowały. Pozdrawiam
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Grażynko proszę bardzo. Zrób
Grażynko proszę bardzo. Zrób bo są pyszne. Moje chłopaki nie lubią szpinaku a kotletami się zajadali
pozdrawiam 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Kotleciki rewelacja. Polecam
Kotleciki rewelacja. Polecam wszystkim
do wypróbowania
do wypróbowania
Marzenko lubię ziemniaczki
Marzenko lubię ziemniaczki pod rożną postacią, kotleciki wypróbuję
Dziekuję za przepis 
Aguś polecam. Kotleciki są
Aguś polecam. Kotleciki są pyszne
dzieki za komentarz. Pozdrawiam serdecznie 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
do wypróbowania
do wypróbowania
Kuchniamaryny - zapraszam na mój blog kulinarny. Kuchnia prosta metodą tradycyjną a także z wykonaniem TM, szybkie dania...więcej na blogu, serdecznie zapraszam www.marynawkuchni.wordpress.com