3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kotlety ziemniaczano-szpinakowe :-)


Wydrukuj:
4

Składniki

10 kawałek/kawałki/kawałków

  • 100 g szpinaku mrożonego
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa lub olej do posmarowania kotlecików i blaszki
  • ulubione zioła - bazylia, oregano, tymianek
  • 500 g ugotowanych ziemniakow
  • 70 g sera żółtego
  • 1 łyżeczka oliwy lub oleju
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka musztardy
5

Przygotowanie

  1. Do naczynia wkładamy ser żółty i rozdrabniamy czas 10 sek, obr. 3-4. przekładamy ser do miseczki.

    Do naczynia wkładamy rozmrożony szpinak, wyciskamy 2 ząbki czosnku ( jak mamy duże ząbki to jeden), wlewamy łyżeczke oliwy lub oleju i podgrzewamy czas 5 min/ 60 stopni/ obr.2.

    Następnie dodajemy ugotowane i wystudzone ziemniaki, przyprawy, musztardę, ser żółty i mieszamy czas 20 sek, obr.3 - pomocna jest kopystka.

    Z masy formujemy okrągłe kotleciki i lekko spłaszczamy.

    Na blaszce wyłożonej papierem i wysmarowanej pedzelkiem olejem lub oliwą układamy kotleciki i smarujemy jeszcze pedzelkiem olejem lub oliwą po wierzchu.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 25 minut w temperaturze 180 stopni, grzanie góra-dół. Pod koniec pieczenia możemy włączyć funkcję termoobiegu aby kotleciki się ładnie przyrumieniły.

    Możemy także ugotować je na parze.

    Kotleciki podajemy z surówką, marchewką z groszkiem lub sosem np. czosnkowym lub innym.

    Smacznego tmrc_emoticons.-)

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

[[wysiwyg_imageupload:1971:]][[wysiwyg_imageupload:1970:]][[wysiwyg_imageupload:1969:]]


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz