3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

KALAFIOR NA PARZE Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

KALAFIOR

SOS ZAMIAST PANIERKI

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 płaska łyżeczka kurkumy
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 1/4 łyżeczki soli morskiej
  • 1/4 łyżeczki mielonej kolendry (opcjonalnie)
  • 120 g oliwy z oliwek
5

Przygotowanie

  1. 1.Kalfior umyć i pokroić na różyczki, rozłożyć na Varomie (górnej i dolnej części), odstawić na bok

    2. do naczynia miksującego włożyć pietruchę (tylko liście), rozdrobnić 3s/obr.8, przełożyć do innego naczynia

    3. do naczynia miksującego włożyć czosnek, rozdrobnić 3s/obr.8, zgarnąć na dno naczynia miksującego

    4. dodać 30 g oliwy, kurkumę, chili, kolendrę, dusić 3min/Varoma/obr.1

    5. dodać pozostałą oliwę, pietruszkę i sól, wymieszać 10s/obr. 2, przelać do słoiczka

     

    Do naczynia miksującego wlać 600g ciepłej wody, na pokrywę ustawić przystawkę Varoma z kalafiorem, czas gotowania 25min/Varoma/obr.1.

    Jeżeli kalafior okaże się dla Was zbyt twardy można przedłużyć czas gotowania o kolejne 5 min. 

    Wyjąć kalafior do głębokiego talerza, polać przygotowaną wcześniej oliwą.

    Resztę oliwy można przechowywać w lodówce.

     

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz