3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gazpacho z serem feta i bazylią


Wydrukuj:
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

Gazpacho z serem feta i bazylią

  • 200 g Pomidory (malinowe) – 200 g
  • 50 g Ogórek – 50 g
  • 80 g Papryka czerwona – 80 g
  • 1 ząbki Czosnek – 1 ząbek (5 g)
  • 1 łyżek Ocet jabłkowy – 1 łyżka (15 g)
  • 0,5 łyżeczki Sól – 1/2 łyżeczki
  • 2 szczypty Pieprz, chili w proszku – 2-3 szczypty
  • 15 g Oliwa z oliwek – 15 g
  • 30 g Śmietanka 36% – 30 g
  • 5 g Bazylia świeża – 1 garść (5 g )
  • 20 g Ser feta – 20 g
  • 6
    25min
    Czas całkowity 25min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Gazpacho
  1. 1. Do naczynia miksującego przekładamy pokrojone w kostkę pomidory, ogórka i paprykę (możemy
    zostawić trochę warzyw do dekoracji), ocet jabłkowy, sól, pieprz, chili. Miksujemy 20 s/ obr. 10.
    2. Dodajemy oliwę i połowę śmietany (15 g). Miksujemy 10 s/ obr. 10.
    3. Przelewamy do miseczki, polewamy pozostałą śmietanką, ozdabiamy warzywami pokrojonymi w
    kosteczkę i świeżą poszatkowaną bazylią.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy