3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Flan z czerwonej kapusty


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

  • 200 gramów sera asiago (albo innego, dosc twardego)
  • 20 gramów oleju z oliwek
  • 1 cebula średnia
  • 600 gramów kapusty czerwonej
  • 250 gramów sosu pomidorowego lub 160g wody + 3 wieksze pomidory, pokrojone na duze kawalki
  • 2 jajka kurze
  • sòl, pieprz, kminek
  • bulka tarta
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Do Closed lid wlozyc ser: 15sek / obr 5, odlozyc. Wlozyc kapuste, na 2 razy, rozdrobnic na obr 4, wg upodobania, odlozyc. Wlozyc cebule: 3sek / obr 5. Dodac olej i kapuste: 5min / 100° / obr 1. Dodac reszte skladnikòw, pròcz jajek i sera: 10min / Varoma / obr 1. Przestudzic w Closed lid przez ok. 30min. Dodac jajka i ser: 1min / obr 3. Wylozyc do formy, natluszczonej i posypanej bulka tarta. Posypac jeszcze bulka po wierzchu. Piec w goracym piekarniku: 180° / 30min.

10
11

Porady

Porada: prosze wypròbowac przepis, bez ogladania zdjec. Kapusta szatkowana i gotowana, rzadko ma dostojny wyglad. Ale za to, jak smakuje.... Zapraszamtmrc_emoticons.)


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Grazynko, to zòlty ser,

    Zgłoszony przez veronicab71 na października 6, 2012 at 20:27.

    Grazynko, to zòlty ser, srednio miekki. Jesli nie znajdziesz go nigdzie, zastap innym, nie bardzo miekkim , ale nie parmezanem. Parmezan jest twardy. Jakis zòlty ser, aby nie byl za miekki. Np. gouda sie nie nadaje, za miekki. Daj znac, co wymyslilas Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Veroniko jaki to jest ser

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 6, 2012 at 17:46.

    Veroniko jaki to jest ser asiago? czy jest podobny do naszego sera żółtego ?Pozdrawiam Love Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze