3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Dyniowe racuchy


Wydrukuj:
4

Składniki

  • pół małej dyni
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 6
    10min
    Czas całkowity 10min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. Dynię kroimy na kawałki i wkładamy do naczynia, nastawiamy 30 s/obr. 10. Dynia powinna być zmiksowana na miał, następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy 30 sek/obr.6

    Tak przygotowane ciasto nakładany na rozgrzany olej i smażymy z obu stron na rumiano.

    Można posypać cukrem pudrem z wierzchu lub posmarować konfiturą np. malinową.

    Zobacz przepis na mojej stronie: //www.thermoprzepisy.pl/index.php/2011/11/dyniowe-racuchy/

10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Pyszne są. U nas z cynamonem i z powidłami...

    Zgłoszony przez kocMag na kwietnia 1, 2017 at 21:28.

    Pyszne są. U nas z cynamonem i z powidłami sliwkowymi.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo lubię placki z dyni

    Zgłoszony przez Agata Michaud na stycznia 25, 2014 at 08:25.

    Bardzo lubię placki z dyni tmrc_emoticons.)

    Ja dodaję mąkę orkiszową, zmiksowane ze skórką jabłka i trochę karobu lub kakao - żeby były czekoladowe dla dzieci tmrc_emoticons.) Najcześciej piekę w piekarniku. Ale (nie wiem dlaczego)nie wychodzą mi takie puszyste jak Twoje tmrc_emoticons.;)

    pozdrawiam

     

     

     

     

    Pozdrawiam

    Agata 

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszności, polecam. Szkoda,

    Zgłoszony przez Krystyna55 na stycznia 31, 2012 at 23:19.

    Pyszności, polecam. Szkoda, że nie mam więcej dyni.Cooking 10    

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • takie racuszki sa pyszne - ja

    Zgłoszony przez RenataMetel na listopada 9, 2011 at 09:17.

    Big Smile takie racuszki sa pyszne - ja dodaje jeszcze cynamon i troszke imbiru w proszku - wtedy maja bardziej korzenny smaktmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)tmrc_emoticons.)

    Metelka

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • A mogę prosić o podanie ile

    Zgłoszony przez patisoon na listopada 8, 2011 at 18:24.

    A mogę prosić o podanie ile waży połowa małej dyni ? tmrc_emoticons.) Ja mam chyba akurat dużą i trudno mi ocenić ile mam jej zużyć a przepis wygląda fajnie.

    patisoon

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze