Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Buraczane pęczotto_ wegańskie wegetariańskie
- 2 porcji czerwonego buraka, ugotowanego
- 200 gramów pęczak
- 100 gramów liście szpinaku, świeże
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżki sól, drobna
- 100 gramów ser mascarpone, *opcjonalnie -wtedy bez oliwy
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Na początku gotujemy 2 buraki ok 1,5-2h.
Następnie do naczynia"Blokada naczynia miksującego" wsypujemy kaszę pęczak, solimy i wlewamy wodę (proporcje 1:3, czyli na jedną porcję kaszy trzy porcje wody).Gotujemy czas 20 min/Varoma/obr.wsteczne soft
"Obroty wsteczne"
"Mieszanie" .
Przekładamy kaszę do innego naczynia a do"Blokada naczynia miksującego" wrzucamy buraki pokrojone na 4 części. Ustawiamy: 5 obroty/3sek. Dorzucamy liście szpinaku, kasze pęczak, wlewamy oliwę(lub mascarpone), ewentualnie szczyptę pieprzu i ustawiamy 2 obroty
"Obroty wsteczne" 10 s.
Voilà
proste zdrowe smaczne
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Danie można urozmaicić dodając uprzednio uduszoną cebulę lub por.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz