Tu jesteś:
PRZEPIS NA THERMOMIX ®
4
Składniki
2 porcja/porcje/porcji
Buraczane pęczotto_ wegańskie wegetariańskie
- 2 porcji czerwonego buraka, ugotowanego
- 200 gramów pęczak
- 100 gramów liście szpinaku, świeże
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżki sól, drobna
- 100 gramów ser mascarpone, *opcjonalnie -wtedy bez oliwy
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
-
5
Przygotowanie
-
Na początku gotujemy 2 buraki ok 1,5-2h.
Następnie do naczyniawsypujemy kaszę pęczak, solimy i wlewamy wodę (proporcje 1:3, czyli na jedną porcję kaszy trzy porcje wody).Gotujemy czas 20 min/Varoma/obr.wsteczne soft
.
Przekładamy kaszę do innego naczynia a dowrzucamy buraki pokrojone na 4 części. Ustawiamy: 5 obroty/3sek. Dorzucamy liście szpinaku, kasze pęczak, wlewamy oliwę(lub mascarpone), ewentualnie szczyptę pieprzu i ustawiamy 2 obroty
10 s.
Voilà
proste zdrowe smaczne
10
11
Porady
Danie można urozmaicić dodając uprzednio uduszoną cebulę lub por.
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz