3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
  • thumbnail image 3
  • thumbnail image 4
  • thumbnail image 5
  • thumbnail image 6
  • thumbnail image 7
  • thumbnail image 8
  • thumbnail image 9
  • thumbnail image 10
  • thumbnail image 11
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Bakłażan w cieście


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Bakłażana w cieście

  • olej do smażenia
  • 2 jajka kurze
  • 250 g jogurtu naturalnego
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 bakłażan (opcjonalnie), średniej wielkości bakłażan
  • 6
    4min
    Czas całkowity 4min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Przygotowanie bakłażana
  1. Bakłażana myjemy, kroimy na plastry grubości 0.5 cm.

  2. Przygotowanie ciasta
  3. Zakładamy motylek w naczyniu miksującym.

    Jaja rozbijamy do naczynia miksującego. Ustawiamy czas na 2 min / obr 4.

    Dodajemy jogurt naturalny, mieszamy 10 s / obr 4.

    Następnie dosypujemy mąkę pszenną po miarce TM. Kopystką zgarniamy wszystko z brzegów naczynia miksującego. Włączamy jeszcze na 2 min / obr. 3 

  4. Smażenie
  5. Bakłażana moczymy w cieście i smażymy.

  6. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Według uznania można dodać różne przyprawy do ciasta: piperz, sól, bazylię, oregano, ....  


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • dodalam trosze wegety i

    Zgłoszony przez Annaczopek na października 10, 2015 at 17:17.

    dodalam trosze wegety i wyszlo super, fajna przekaska

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Słuchajcie, nawet

    Zgłoszony przez Atenka na grudnia 3, 2013 at 13:55.

    Słuchajcie, nawet dobre. Trzeba uważać, żeby te porcje nie były za grube. Ja tak kroiłam na oko i aby szybciej. Te cienkie były duuużżżoo smaczniejsze niż te grube. Będę robić !!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Witam dodałam do

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na lipca 21, 2013 at 10:41.

    tmrc_emoticons.)Witam dodałam do wypróbowania nieomal od zaraz Big Smile wiekie dzięki

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne :bigsmile:

    Zgłoszony przez veronicab71 na lipca 20, 2013 at 17:56.

    Smaczne Big Smile Big Smile

    Zycie jest po to by tanczyc !!! Mozna na parkiecie i ... w kuchni tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.;)                            

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zaraz idę próbować!  

    Zgłoszony przez Ewawis na lipca 20, 2013 at 16:45.

    Zaraz idę próbować!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo się cieszę, że mój

    Zgłoszony przez Kocica na grudnia 10, 2012 at 21:29.

    Bardzo się cieszę, że mój przepis smakuje innym. Nie ma jak radosny uśmiech  Big Smile i pełny brzuch  tmrc_emoticons.D

    Jestem Agata tmrc_emoticons.)

    Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.

    Antoine de Saint-Exupéry

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • pychaaaaaaaaaaaaaaaa dodałam

    Zgłoszony przez halinak71 na października 13, 2012 at 22:26.

    pychaaaaaaaaaaaaaaaa dodałam przypraw rewelacja Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Witam    bardzo ciekawy i

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 6, 2012 at 17:23.

    Cooking 10Witam  tmrc_emoticons.)   bardzo ciekawy i prosty przepis dodałam do ulubionych tmrc_emoticons.)  Cooking 10

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze