3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pulpety rybne z ryżem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 5 g soku z cytryny
  • 15 g mąki pszennej
  • 30 g masła
  • 100 g śmietany 18%
  • Biały sos:
  • 2 kostki Bulionu warzywnego
  • 1200 g wody
  • sól, pieprz
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki curry
  • 250 g ryżu
  • 10 łyżek bułki tartej
  • 750 g filetów z ryby, rozmrożonych
  • 2 szczypty cukru
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć surowe filety z ryby 20s/obr.5

    2. Do zmielonej ryby dodać bułkę tartą, curry, jajka, przyprawić do smaku i wymieszać 30s/obr.5

    3. Z masy wyrobić pulpety

    4. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostki bulionu, włożyć koszyczek i umieścić w nim ryż.

    5. Na dolnej i górnej części przystawki Varoma ułożyć pulpety, nałożyć przystawkę na naczynie miksujące, gotować 22 min/Varoma/obr.1

    6. Opróżnić naczynie miksujące zachowując wywar.

    Biały sos:

    1. Do naczynia miksującego wlać 300 g wywaru, dodać pozostałe składniki na sos, wymieszać 3s/obr.3, gotować 4 min/100°C/obr.1

    Pulpety podawać z sosem i ryżem

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • bardzo dobre.. do kotlecikow

    Zgłoszony przez ania1986 na września 3, 2016 at 11:25.

    bardzo dobre.. do kotlecikow dodalam jeszcze koperek i troszke papryki slodkiej tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Sos jest rewelacyjny. Z

    Zgłoszony przez kamilaMarciniak na maja 25, 2016 at 13:47.

    Sos jest rewelacyjny. Z pewnością go wykorzystam.

    Co do samych pulpetów to jak dla mnie były trochę za delikatne, może dałam za dużo bułki tartej i za mało przypraw.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Świetny przepis. Nic nie

    Zgłoszony przez LukaszT na grudnia 10, 2015 at 08:28.

    Świetny przepis. Nic nie zmieniałam i wyszło pysznie tmrc_emoticons.). Dziękuję za przepis tmrc_emoticons.).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Właśnie zjadłam obiad z

    Zgłoszony przez elluchna na czerwca 25, 2015 at 13:26.

    Właśnie zjadłam obiad z córeczką. Wyśmienita rybka bez rybki, której mała nie chce jeść tmrc_emoticons.) Do masy na pulpety dodałam jedynie startą marchewkę, bo nie chciało mi się robić surówki, a chciałam warzywko jakieś tmrc_emoticons.) Polecam!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • W dniu dzisiejszym robiłam

    Zgłoszony przez Agary na lutego 10, 2015 at 15:44.

    W dniu dzisiejszym robiłam pulpety rybne z innego przepisu, ale podałam z tutejszym sosem cytrynowym (jeśli tak go można nazwać). Komponował się z daniem fantastycznie. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :)Pulpeciki wyszły pyszne,

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 29, 2012 at 18:06.

    tmrc_emoticons.)Pulpeciki wyszły pyszne, moje wnusie niejadki ze smakiem  zmiatały z talerza.Dziękuję za przepis.Pozdrawiam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  •  Mam przygotowaną rybę i

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na kwietnia 26, 2012 at 22:26.

     Mam przygotowaną rybę i jutro wypróbuję przepis.Nigdy nie robiłam pulpetów rybnych, ale je uwielbiam! Dzięki temu przepisowi i komentarzom odważyłam się zaryzykować .Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Widzę, że nie tylko ja

    Zgłoszony przez truskawka na czerwca 14, 2011 at 20:48.

    Widzę, że nie tylko ja poznałam się na tym pysznym daniu. Gratuluję wygranej, Indunia tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wypróbowałam, Co tu dużo

    Zgłoszony przez truskawka na lutego 4, 2011 at 10:15.

    Wypróbowałam, Co tu dużo mówić. Rewelacja! Pyszne i szybko się robi.tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo dobre, dietetyczne

    Zgłoszony przez mchan na lutego 2, 2011 at 18:11.

    Bardzo dobre, dietetyczne danie. Wypróbowane. Polecam.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • super przepis!!!

    Zgłoszony przez kkluska82 na grudnia 8, 2010 at 22:30.

    super przepis!!! tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze