Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 5 g soku z cytryny
- 15 g mąki pszennej
- 30 g masła
- 100 g śmietany 18%
- Biały sos:
- 2 kostki Bulionu warzywnego
- 1200 g wody
- sól, pieprz
- 3 jajka
- 2 łyżeczki curry
- 250 g ryżu
- 10 łyżek bułki tartej
- 750 g filetów z ryby, rozmrożonych
- 2 szczypty cukru
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
-
6
-
7Czas całkowity
-
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć surowe filety z ryby 20s/obr.5
2. Do zmielonej ryby dodać bułkę tartą, curry, jajka, przyprawić do smaku i wymieszać 30s/obr.5
3. Z masy wyrobić pulpety
4. Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać kostki bulionu, włożyć koszyczek i umieścić w nim ryż.
5. Na dolnej i górnej części przystawki Varoma ułożyć pulpety, nałożyć przystawkę na naczynie miksujące, gotować 22 min/Varoma/obr.1
6. Opróżnić naczynie miksujące zachowując wywar.
Biały sos:
1. Do naczynia miksującego wlać 300 g wywaru, dodać pozostałe składniki na sos, wymieszać 3s/obr.3, gotować 4 min/100°C/obr.1
Pulpety podawać z sosem i ryżem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedzbardzo dobre.. do kotlecikow
bardzo dobre.. do kotlecikow dodalam jeszcze koperek i troszke papryki slodkiej
Sos jest rewelacyjny. Z
Sos jest rewelacyjny. Z pewnością go wykorzystam.
Co do samych pulpetów to jak dla mnie były trochę za delikatne, może dałam za dużo bułki tartej i za mało przypraw.
Świetny przepis. Nic nie
Świetny przepis. Nic nie zmieniałam i wyszło pysznie
. Dziękuję za przepis
.
Właśnie zjadłam obiad z
Właśnie zjadłam obiad z córeczką. Wyśmienita rybka bez rybki, której mała nie chce jeść
Do masy na pulpety dodałam jedynie startą marchewkę, bo nie chciało mi się robić surówki, a chciałam warzywko jakieś
Polecam!
W dniu dzisiejszym robiłam
W dniu dzisiejszym robiłam pulpety rybne z innego przepisu, ale podałam z tutejszym sosem cytrynowym (jeśli tak go można nazwać). Komponował się z daniem fantastycznie.
:)Pulpeciki wyszły pyszne,
Mam przygotowaną rybę i
Mam przygotowaną rybę i jutro wypróbuję przepis.Nigdy nie robiłam pulpetów rybnych, ale je uwielbiam! Dzięki temu przepisowi i komentarzom odważyłam się zaryzykować .Pozdrawiam
Widzę, że nie tylko ja
Widzę, że nie tylko ja poznałam się na tym pysznym daniu. Gratuluję wygranej, Indunia
Wypróbowałam, Co tu dużo
Wypróbowałam, Co tu dużo mówić. Rewelacja! Pyszne i szybko się robi.
Bardzo dobre, dietetyczne
Bardzo dobre, dietetyczne danie. Wypróbowane. Polecam.
super przepis!!!
super przepis!!!