PRZEPIS NA THERMOMIX ®
Składniki
składniki
- 4-5 gałązek Natki pietruszki
- 50 gramów cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 150 gramów ugotowanych ziemianków
- 100 gramów bułki tartej + dodatkowo do obtaczania pulpetów
- 220 gramów tuńczyka z puszki w sosie własnym, odsączonego, waga po odsączeniu
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 jajko
- 2-3 szczypty Papryki słodkiej
- olej do smażenia
-
6
50min
Czas całkowity 50minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
Przygotowanie
1. Do czystego i suchego naczynia miksującego włożyć natkę pietruszki, rozdrobnić 4s/obr.7
2. Dodać cebulę, rozdrobnić 5s/obr.7. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.
3. Dodać ziemniaki, bułkę tartą, tuńczyka, sól, jajko i słodką paprykę, wyrobić 20s/obr6.
4. Z powstałej masy łyżeczką nabierać porcje, w natłuszczonych oliwą dłoniach formować niewielkie pulpeciki, obtaczać je w bułce tartej. Na głebokiej patelni rozgrzać olej, smazyć pulpeciki w głębokim tłuszczu na złocistobrązowo i odsączać na ręczniku papierowym. Podawać ciepłe, lub przestudzone z sosem lub sałatką.
Sposób przygotowania
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz