Tu jesteś:
4
Składniki
3 osoba/osoby
Krewetki & małże po mojemu.
- 20 gramów czosnku
- 20 gramów korzeń imbiru, świeży, pokrojony w paseczki 1-2 mm
- 220 gramów małży
- 220 gramów krewetek
- 15 gramów oliwy z oliwek
- 1 opakowania pędy bambusa, z puszki
- papryczka chili, świeża lub suszona
- 10 gramów cukru trzcinowego, nierafinowego
- 20 gramów cebul dymek
- zioła tajskie, mieszanka przypraw
- 10 gramów wino ryżowe
- 1-2 szczypty pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
-
6
30min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
-
9
5
Przygotowanie
- 1.czosnek, imbir i oliwa z oliwek do
"Blokada naczynia miksującego" , 5s/obr.5
2.zgarnąć kopystką na dno i dusić 3'/120*/obr."Mieszanie"
3.założyć motylek-dodać krewetki i małże - dusić 6'/120*/"Obroty wsteczne" /
"Mieszanie"
4.dodać resztę składników, z wyjątkiem bambusa - i dusić 5'/120*/"Obroty wsteczne" /obr.1
5.zdjąć motylek-dodać bambus i wymieszać - 2'/"Obroty wsteczne" /obr.1
6. super smakuje z ryżem basmati
Krewetki&małże po mojemu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Motylek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
przyprawy można dodawać wg własnego upodobania - potrawa jest ostra, ze względu na chili - dajemy go ciut, czy ze względu na imbir i czosnek,
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzThis is one of my favorite dishes that my...
This is one of my favorite dishes that my grandmother used to make. Every time I eat this dish, the image of me sitting at the table playing trap the cat and my grandmother working hard in the kitchen cooks for me.