3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Wariant Kurczak Garam Masala


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Wariant Kurczak Garam Masala

  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, zmielonej
  • ½ łyżeczki goździków
  • 2 łyżki curry, zmielonego
  • 600 g wody
  • 400 g pomidorów
  • 80 g śmietany
  • 50 g masła
  • 10 g cukru
  • 6
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. GARAM MASALA-MIESZANKA:

    Wszystkie składniki wkładamy do naczynia miksującego ok. 1 min/Obr 10 tak długo aż mieszanka zamieni się w proszek.

    Przekładamy do pojemniczka , z mieszanki wychodzi mniej więcej 25 gram mieszanki.

    KURCZAK GARAM MASALA:

    Piersi z kurczaka przyprawić solą i pieprzem, włożyć do przystawki Varoma. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma , gotować na parze 25-30 min/Varoma/ Obr.1

    Odstawić przystawkę Varoma i wylać wywar z naczynia miksującego.

    Sos:

    Włożyć pomidory, śmietanę, masło i cukier do naczynia miksującego i gotować 15 min/100 st./Obr.2

    Dodać mieszankę GARAM MASALA i odrobinę soli gotować bez MT 3 min/100 st./Obr 1

    Dodać kawałki ugotowanego kurczaka i jeżeli potrzeba więcej soli gotować bez MT na obrotach wstecznych, pozycja soft, 5-8min, 100 st.



    Podawać z ryżem – najlepszy do tego dania jest ryż Basmati. Można gotowe danie posypać posiekaną pietruszką bądź polać jeszcze odrobiną jogurtu naturalnego – danie jest wtedy mniej ostre.

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy