3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Tatar wołowy - ulubiony :)


Wydrukuj:
4

Składniki

2 porcja/porcje/porcji

składniki:

  • pieprz
  • sól
  • 100 g ogórków, kiszonych
  • 2 żółtka kurze
  • 100 g cebuli
  • 250 g mięsa wołowego, pokrojonego w kostkę i zamrożonego
  • maga
5

Przygotowanie

    sposób przygotowania:
  1. 1. Do Closed lid włożyć zmrożone kawałki mięsa (ok 60 min w zamrażarce) i rozdrobnić 10-12s/obr.6.

    2. Dodać sól i pieprz wg upodobania i wymieszać 10s/obr.5

    3. Wyjąć mięso, podzielić na 2 części, uformować i wyłożyć na tależ robiąć po środku mięsa dołek na żółtko.

    4. Do wgłębienia nalać magi i wlać całe żółtko.

    5. Cebulę wrzucić na wirujące noże i rozdrobnić 5s/obr.5 Jeśli chcemy drobniejszą, można zgarnąć kopystką cebulę do środka Closed lid i ponownie zmiksować.

    6. Wyłożyć cebulę wokół mięsa na talerzu.

    7. Z ogórkami postępujemy jak z cebulą.

    Smacznego!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Sycące, pyszne i megabiałkowe danie. Można zamienić ogórki kiszone na korniszony i dodać swoje ulubione warzywa w occie np.kabaczki, małe cebuli kukurydzę mini.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz