3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

SAKIEWKA Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

SAKIEWKA Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ

  • 500 g polędwiczki wieprzowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 100 g papryki czerwonej, obranej
  • 100 g szpinak liściasty, mrożony ( odciśnięty) lub świeży
  • 80 g Cebula czerwona, obrana, przekrojona
  • 100 g sera feta
  • 65 g oleju, słonecznikowego
  • 1 g pieprzu, mielonego
  • 1 g przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • sól, pieprz do opruszenia mięsa
5

Przygotowanie

    SAKIEWKA Z POLĘDWICZKI WIEPRZOWEJ
  1. 1. Do naczynia miksujacego wkładamy czosnek 3s./obr.5 używając kopystki ściagamy na dno naczynia.
    2. Dodajemy papryke i cebulę 3s./obr.5
    3. Dodajemy szpinak,pieprz, przyprawą uniwersalną, 15g oleju
    4min./Varona/ obr1Counter-clockwise operation
    4. W tym czasie mięso oczyszczmy z błon, kroimy na 4 równe kawałki, rozklepujemy i opruszamy solą i pieprzem.
    5.Na każdą porcje mięsa dajemy 25g fety i gotowy farsz. Zwijamy i formujemy sakiewki obwązując nitką, skrapiamy pozostałym olejem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego.
    6. Pieczemy w piekarniu15-20min. w 180C.
    7. Najlepiej samkuje z sosem z suszonych pomidorów.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy