3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

  • 500 g pomidorów, przekrojonych na połówki
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 400 g jagnięciny, pokrojonej na małe kawałki
  • 2 gałązki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 2 gałązki kolendry, świeżej, tylko liście
  • 2 łyżki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu, świeżo zmielonego
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • 2 porcje szafranu, (po 0,1 g)
  • 70 g oliwy z oliwek
  • 20 g masła
  • 850 g wody
  • 150 g marchewki, pokrojonej na małe kawałki
  • 150 g cukinii, pokrojonej na małe kawałki
  • 150 g rzepy, białej, pokrojonej na małe kawałki
  • 150 g miąższu dyni, pokrojonego na małe kawałki
  • 350 g kuskusu
  • 6
    20min
    Czas całkowity 20min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć pomidory i cebulę, rozdrobnić 4 s/obr. 5.
    2. Dodać jagnięcinę, zioła, 1 łyżkę soli, przyprawy, 30 g oliwy z oliwek, masło, 500 g wody, marchew, cukinię, rzepę i dynię, gotować 35 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. 1. W czasie gotowania, do innego naczynia wsypać kuskus, dolać 350 g wody, 40 g oliwy z oliwek i 2 łyżeczki soli, dokładnie wymieszać, odstawić na 15 minut.
    3. Na przystawce Varoma ułożyć warzywa, nałożyć przystawkę Varoma, gotować na parze 15 min/Varoma/ Counter-clockwise operation /obr. 1. Podawać z kuskusem.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Kuskus jest na tyle super

    Zgłoszony przez wenitamamita na lipca 28, 2015 at 21:18.

    Kuskus jest na tyle super kasza ze mozna go zalewac wodą zimną, cieplą, jakąkolwiek tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Moim zdaniem jest lepsze w

    Zgłoszony przez wenitamamita na lipca 28, 2015 at 21:15.

    Moim zdaniem jest lepsze w ogole bez wody i z pomidorami z puszki. A i najlepiej na poczatku poddusic sama cebulke 7min/100/1obr. Procedura przepisu jest nieprecyzyjnie opisana i sugeruje wrzucenie warzyw do garnka razem z miesem a potem warzywa na varomie? Ja zrobilam w ten sposob ze najpierw dusilam samo mieso z pomidorami, przyprawami i wczesniej podduszona cebulka przez 25min/varoma/1,5obr a nastepnie nalozylam nakladke varoma z pokrojonymi warzywami na kolejne 25min/varoma/1obr. Na koniec wszystko razem wymieszalam 2min/Gentle stir setting.  Wychodzi pyszne!!

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zamiast jagnięciny dodałam

    Zgłoszony przez olgagra na stycznia 11, 2015 at 15:25.

    Zamiast jagnięciny dodałam indyka, wyszło ok, ale w przepisie za dużo warzyw wchodzi do naczynia - całość tak buzowała, że trzeba było odlać szklankę wody (wylewało się z garnka).

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jaką wodą zalewamy kaszę

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na października 31, 2011 at 14:40.

    Jaką wodą zalewamy kaszę kuskus i kiedy ją gotujemy?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze