3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

pulpety z gotowanego mięsa


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 3 ugotowane i obrane ze skóry i kości udka z kurczaka
  • 3 ugotowane jajka
  • 1 surowa jajko
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka posiekanej naci pietruszki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • przyprawy do smaku
  • 6
    6min
    Czas całkowity 1min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki wrzucić do TM, zmiksować 20 sek/poz 8

    z gotowej masy formować pulpeciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Super kotleciki !! Ja

    Zgłoszony przez weronika1607 na marca 8, 2016 at 15:02.

    Super kotleciki !! Ja doprawiłam odrobinka papryki ostrejtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pyszne, dzis ponownie

    Zgłoszony przez Fjola na października 14, 2011 at 15:26.

    Pyszne, dzis ponownie zrobilam. Wlasnie dzieci zajadaja.

    Jak robilam pierwszy raz to cebula mi sie nie zmielila. Dzis o tym zapomnialam i cebula zostala mi znow praktycznie cala.  Przelozylam miesko do miski a cebule ponownie na 4obr.

    Nastepnym razem poprostu cebule i czosne wrzuce jako pierwsze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ja wszystkie dania doprawiam

    Zgłoszony przez oksana na sierpnia 5, 2011 at 07:12.

    Ja wszystkie dania doprawiam swoim koncentratem bulionu drobiowego z książki podstawowej( radość gotowania, s.43), do tych kotlecików dałam 2 łyżeczki, a napisałam do smaku, bo np:udka mogą być różnej wielkości i każdy lubi inny smak, a moja rodzina lubi mieć dobrze doprawione czy to sól, czy pieprz czy inne przyprawy, jeśli macie podobnie to dwie łyżeczki koncentratu można śmiało dodaćtmrc_emoticons.;-)Pozdrawiam i życzę smacznego Cooking 2

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Faktycznie niezle te

    Zgłoszony przez Fjola na sierpnia 4, 2011 at 20:37.

    Faktycznie niezle te kotleciki,  zarowno maz jak i dzieci zajadaly. Bede wracala do tego przepisu. Wydaje mi sie natomiast, ze mialam niedoprawione. Dalam lyzeczke vegety. Lepiej jakbym dala sol i pieprz, ale nigdy nie wiem ile trzeba wsypac jak jest podane "przyprawic do smaku". Jakies pomysly?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Ta masa jest jak na mielone,

    Zgłoszony przez oksana na sierpnia 2, 2011 at 21:47.

    Ta masa jest jak na mielone, więc kotleciki się nie rozpadają, tmrc_emoticons.) Proszę dać znać jak wyszły. Życzę smacznego

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Jutro zrobie to na obiad dla

    Zgłoszony przez Fjola na sierpnia 2, 2011 at 19:20.

    Jutro zrobie to na obiad dla dzieci. Nie rozpadaja sie w czasie smazenia?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • świetny pomysł, zawsze się

    Zgłoszony przez mamuta na sierpnia 2, 2011 at 06:55.

    świetny pomysł, zawsze się zastanawiam co zrobić z mięsem z zupy, najczęściej leży w lodówce kilka dni i w końcu pies je dostaje, a te pulpety mięciutkie, delikatne, przyznam się szczerze, ze nawet mój synek niejadek - zajadał. Świetny przepis

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze