3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pulpet wołowe w sosie grzybowym


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

Pulpety

  • 100 g pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g masła klarowanego
  • 300 g mięsa mielonego wołowego
  • 60 g namoczonej bułki
  • 1 łyżeczek soli
  • 1 łyżeczek przyprawy uniwersalnej TM
  • 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego
  • 1 jajko

Sos

  • 45 g cebuli
  • 20 g masła klarowanego
  • 150 g grzybów, pieczarki, boczniaki, suszone prawdziwki
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 180 g wody wrzącej
  • 50 g śmietany 30%
  • 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, rozrobionej w małej ilości wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 6
    30min
    Czas całkowity 30min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
5

Przygotowanie

  1. Naczynie myjemy i wlewamy 1 litr wody.

    Na dolnej części Varomy umieszczamy pulpety.

     

    Na górnej możemy umieścić różyczki kalafiora, brokułu lub inne warzywa.

     

    Nastawiamy 20 min Varoma obrór 1

     

  2. Sos grzybowy
  3. 1.Odmierzamy 180 g wrzącej wody w której namaczamy ok 20 g suszonych prawdziwków. Odkładamy

    2. Do Closed lid wrzucamy cebulę nastawiamy 5 sek obrót 5 kopystką zgarniamy na dno naczynia

     

    3. Dodajemy 10 g masła nastawiamy 3 min 120° obrót 2

     

    4. Dodajemy grzyby. Ja miałam pieczarki ok 6 sztuk, boczniaki ok 3 sztuki i namoczone prawdziwki( wodę ostawiamy) nastawiamy 3 sek obrót 4

     

    5. Dodajemy 10 g masła klarowanego i tymianek nastawiamy 6 min 100 ° obrót 2

     

    6. Następnie do Closed lid dodajemy wodę w której moczyły się grzyby, śmietanę, sól, i rozpuszczoną mąkę nastawiamy 6 min 100° obrót 2

     

    Sos przelewamy do innego naczynia.

     

     

     

  4. Pulpety
  5. 1. Do Closed lid wrzucamy pieczarki i   czosnek nastawiamy 4 sek obrót 4

     

    2. Zgarniamy na dno Closed lid i dodajemy masło nastawiamy 5 min 120 ° obrót 2

     

    3. Dodajemy mięso, bułkę, jajko, przyprawy, nastawiamy 15 sek Counter-clockwise operation poz 1,5

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy