![thumbnail image 1](https://pl.rc-cdn.community.thermomix.com/recipeimage/3u4xk1sc-ae2ca-610243-cfcd2-ifys8ahx/fcdee9fc-7e4a-47fc-9122-11a364c23a42/main/pulpeciki-drobiowe-z-ziolami.jpg)
Czas przygotowania
45min
Czas całkowity
45min
porcja/porcje/porcji
5
porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
- TM 5
opublikowany: 31/01/16
zmieniono dnia: 31/01/16
Składniki
10 sztuk pulpecików
- 2 ząbki czosnku (3 mniejsze)
- 1 jajko kurze
- 1/2 bułki poznańskiej czerstwej (lub innej pszennej)
- 3 gałązki natki pietruszki
- 3 gałązki koperku
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego TM
- 500 g mięsa z udźca bez skóry i kości
- 1 cebula
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
Do naczynia miskującego wrzucamy cebulę i czosnek. Rozdrabniamy 3s./obr.5. Kopystką zgarniamy z boków naczynia i czynność powtarzamy - 3s./ obr.5
KROK - 1
KROK - 2
KROK - 2 (Z DODATKAMI, JAKO II DANIE)
Porady
SMACZNEGO
Model urządzenia Thermomix®
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Kategorie przepisów:
INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY
Znajdź podobne:
Komentarze
Bardzo fajny przepis.Pulpeciki wyszły mięciutkie i delikatne . Na dolnym poziomie Varomy położyłam warzywa a w koszyczku ziemniaczki . Buraczki były ze słoikia
. Do wody włożyłam bulionetkę mięsną i zrobiłam sos , a na 10 min.przed końcem wsypałam ok.40 g mąki i dodałam łyżkę śmietany 18% . Całość "tworzyłam ok.40 min.Varoma obr.1Wyszło cudowne danie.
Witam,
jak dlugo pulpeciki mają byc gotowane na VAROMIE
Smaczne tylko ile trzeba gotowacna VAROMIE? Czy 45 min to nie za duzo?
Uwielbiam..![tmrc_emoticons.-) tmrc_emoticons.-)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
Wyszło pyszne. Dzięki za pomysł![tmrc_emoticons.) tmrc_emoticons.)](/bundles/tmrcfront/js/tinymce-plugins/tmrc_emoticons/img/smile.png)
całość zrobiona wczoraj, na dzisiejszy obiad
dzięki za przepis
Super przepis. Wszystko dokladnie tak rozpisane i zobrazowane zdjęciami, że mało które przepisy są tak dokładnie wyjaśnione. Każdy na pewno potrafi.
Are you sure to delete this comment ?