Tu jesteś:
4
Składniki
5 porcja/porcje/porcji
10 sztuk pulpecików
- 2 ząbki czosnku (3 mniejsze)
- 1 jajko kurze
- 1/2 bułki poznańskiej czerstwej (lub innej pszennej)
- 3 gałązki natki pietruszki
- 3 gałązki koperku
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego TM
- 500 g mięsa z udźca bez skóry i kości
- 1 cebula
-
6
45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 5
Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
Do naczynia miskującego wrzucamy cebulę i czosnek. Rozdrabniamy 3s./obr.5. Kopystką zgarniamy z boków naczynia i czynność powtarzamy - 3s./ obr.5
KROK - 1
KROK - 2
KROK - 2 (Z DODATKAMI, JAKO II DANIE)
GOTOWE :)
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
SMACZNEGO
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzBardzo fajny przepis.Pulpeciki wyszły mięciutkie...
Bardzo fajny przepis.Pulpeciki wyszły mięciutkie i delikatne . Na dolnym poziomie Varomy położyłam warzywa a w koszyczku ziemniaczki . Buraczki były ze słoikia
. Do wody włożyłam bulionetkę mięsną i zrobiłam sos , a na 10 min.przed końcem wsypałam ok.40 g mąki i dodałam łyżkę śmietany 18% . Całość "tworzyłam ok.40 min.Varoma obr.1Wyszło cudowne danie.
Witam,...
Witam,
jak dlugo pulpeciki mają byc gotowane na VAROMIE
Smaczne tylko ile trzeba gotowacna VAROMIE? Czy 45...
Smaczne tylko ile trzeba gotowacna VAROMIE? Czy 45 min to nie za duzo?
Uwielbiam..
Uwielbiam..
Wyszło pyszne. Dzięki za
Wyszło pyszne. Dzięki za pomysł
całość zrobiona wczoraj, na
całość zrobiona wczoraj, na dzisiejszy obiad
dzięki za przepis
Super przepis. Wszystko
Super przepis. Wszystko dokladnie tak rozpisane i zobrazowane zdjęciami, że mało które przepisy są tak dokładnie wyjaśnione. Każdy na pewno potrafi.