Tu jesteś:
4
Składniki
3 porcja/porcje/porcji
Marynata do mięsa
- 3 kawałki podudzi z indyka, ze skórą
- 2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżki papryki, mielonej słodkiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 1/2 łyżeczki czosnku, granulowanego
- 3 łyżki oleju
- 3 łyżki wody
- 2 łyżki majeranku, suszonego
Sos i mięso
- 2 łyżki masła
- 50 gramów wody
- 1 i 1/2 łyżki mąki pszennej
- 130 gramów cebuli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 suszone grzyby
- 1 suszona śliwka
- 1 łyżeczka bulionu drobiowego
- 1/2 łyżeczki papryki, mielonej słodkiej
- 1/2 łyżeczki pieprzu, mielonego
- 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
- 1/2 łyżeczki soli
- 600 gramów wody
-
6
2h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Wszystkie składniki wymieszać razem, natrzeć marynatą mięso, przykryć i wstawić na ok. 1 godzinę do lodówki.
- Rozgrzać patelnię z masłem, ułożyć na niej podudzia i przerumienić każde po ok. 3 s z obu stron na złoty kolor, ułożyć w dolnej części przystawki Varoma.
Na pokrywie"Blokada naczynia miksującego" postawić kubek, wlać do niego 50 g wody, dodać mąkę, wymieszać całość widelcem i odstawić na bok.
Do"Blokada naczynia miksującego" włożyć składniki sosu z wyjątkiem wody, rozdrobnić 5 s /obr. 4, dolać wodę, nałożyć przystawkę Varoma i
gotować 50 minut /Varoma/obr. 1.
5 minut przed końcem gotowania odstawić przystawkę Varoma, zamieszać widelcem mąkę z wodą i wlać do"Blokada naczynia miksującego" .
Następnie nałożyć miarkę i zmiksować 30 s /obr. 10.
Podudzia podawać z sosem i wcześniej przygotowanymi kluskami na parze.
Marynata do mięsa
Sos i mięso
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
Mąkę pszenną można zastąpić mąką ziemniaczaną
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz(Brak tematu)