3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierś indyka z masłem i ziołami


Wydrukuj:
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

obiad

  • 100 gramów Miękkiego masła
  • 1 łyżki suszonych ziół prowansalskich
  • 2-4 ząbki czosnku, w zależności od upodobań
  • 1 łyżeczki soli
  • 1,2 łyżeczki pieprzu
  • 1200 gramów wody
  • 200 gramów ryżu
  • 4 plastry piersi indyka, ok 150 gr każdy
  • 6
    50min
    Czas całkowity 50min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Czosnek rozdrobnić, do naczynia dodać masło, zioła sól i pieprz, wymieszać obr 5/15 s. Wyjąć z naczynia. Nasmarować plastry mięsa masłem, zawinąć każdy w folię aluminiową odłozyć na 15 minut. Ułożyć saszetki w nadstawce varoma. Do naczynia wlać wodę, do koszyczka wsypać ryż. Ustawić nadstawkę z piersią na naczyniu. Gotować 30min/varoma/obr 1.
  1. Wpisz tutaj kroki przygotowania przepisu

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Ja używam brązowego ryżu wymieszanego z dzikim, jeśli używacie białego po 20 min gotowania koszyczek z ryżem należy wyjąć z naczynia bo zrobi się papka i dokończyć gotowanie piersi.

Czosnek najlepiej rozdrobnić w prasce, można też przed dodaniem masła ale trzeba kilkukrotnie zgarniać ze ścianek i rozdrabniać.

Pierś zawijać tak by roztopione po gotowaniu masło wraz z sokami z mięsa nie wyciekły i tym sosem można polać ryż.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przetestowaliśmy dzisiaj w TM5. Mięso jest dobre...

    Zgłoszony przez eryk100 na kwietnia 22, 2018 at 16:19.

    Przetestowaliśmy dzisiaj w TM5. Mięso jest dobre ale smak czosnku przygotowanego w Thermomixie niestety przykrywa wszystko. Następnym razem spróbujemy bez czosnku, albo przygotujemy czosnek na patelni, bo jest to poprostu nie smaczne.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo fajny i łatwy przepis. Mięso wychodzi...

    Zgłoszony przez justyna.buczynska@onet.eu na grudnia 11, 2017 at 12:11.

    Bardzo fajny i łatwy przepis. Mięso wychodzi soczyste i bardzo smaczne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam, mięso soczyste,

    Zgłoszony przez Agatamama na sierpnia 16, 2016 at 06:08.

    Polecam, mięso soczyste, miękkie i bardzo smaczne

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze