3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pierogi z Dudami


Wydrukuj:
4

Składniki

20 porcja/porcje/porcji

Pierogi z Dudami

  • 1000 gramów płucek/ dudy
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • majeranek, suszony
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 6 kulek ziarenek pieprzu
  • sól , pieprz
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 5 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 5
      Jeżeli używasz miarki TM6 w swoim urządzeniu TM5:
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
    • Appliance TM 31 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 31
5

Przygotowanie

    Pierogi z Dudami
  1. Dudy myjemy pod woda, nastepnie wycinam tchawice i błonki ponownie myje płucka, przekladam do thermomix i gotujePodgrzewanie przez 15 minut temp 100 celsjusza, wylewam wode z gotowania znowu płucka myje i spowrotem do garnka zimna woda ziele angielskie liscie laurowe pieprz sól. gotuje 45 minu 100 celsjusza aż bedą ugotowane.
    w miedzy czasie cebule siekam w thermomix drugim naczyniu lub na patelni smaże z oliwa.
    Ugotowane dudy odcedzam chlodze zimna wodą . kroje na mniejsze kawałki i dodaje do cebuli na patelnie lub w drugiej misce doprawiam pieprzem , sola, i majerankiem mieszamy az odparuja wode okolo 5 minut .
    mieso mielimy w maszynce lub siekamy w thermomix jak wole tradycyjna maszynke do miesa mielimy 1 x lub 2x wedle uznania , dodajemy jeszcze raz majeranek , sól i pieprz do smaku. dodaje jajko i mieszamy farsz . musi być lekko przesolony ponieważ sie musi przegryść .
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz