3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pieczeń rzymska z kurczaka z ziołami


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

1 porcja/porcje/porcji

na pieczeń rzymską

  • kilka liści swiezej kolendry
  • kilka liści natki pietruszki zielonej
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 płaskiej łyżeczki słodkiej papryki w proszku
  • 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej
  • 1/3 szklanki bułki tartej
  • 1/3 szklanki mleka
  • 3 jajka na twardo
  • 500 gramów mięsa mielonego z kurczaka
5

Przygotowanie

    Pieczeń rzymska
  1. Do naczynia miskującego wlać mleko i wsypać bułkę tartą. Podgrzać 2 minuty, 37 st., obroty 1.

  2. Dodać mięso, przyprawy i zioła. Wyrabiać 1,5 minuty, Closed lid, Dough mode.

  3. Włożyc połowę masy do wąskiej foremki, ułożyć wzdłuż obrane jajka, przykryć pozostałą masą.

  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st., ok 40 minut.

    SMACZNEGO!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

1. Wyśmienite zarówno na ciepło jako danie główne lub na zimno jako przystawka, np. z sosem czosnkowym.

2. Z mięsa można również ulepić kotlety mielone - pyszności!


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz