3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Pieczeń rzymska z jajem


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

pieczeń z kaszą jęczmienną

  • 500 g mięsa mielonego z indyka
  • 500 g miesa mielonego wieprzowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 170 g cebuli
  • 2 jaja surowe
  • 6 jaj gotowanych na twardo
  • 20 g płatków owsianych drobnych
  • 5 g soli, ok.1 łyżka
  • 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu mielonego naturalnego
  • 1 czubate łyżeczki suszonego tymianku
  • 1 czubate łyżeczki suszonego majeranku
  • 25 g oleju
  • 100 g wody
  • 170 g kaszy jęczmiennej
  • 6
    1h 0min
    Czas całkowity 1h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
5

Przygotowanie

    Przygotowanie mięs
    • na wirujące noże poz.5 wrzucam 2 czosnki; łopatką trzeba zgarnąć rozdrobniony czosnek
    • dorzucam pokrojoną na ćwiartki cebulę -szatkuję ją poz.5 ; 4 sekundy
    • dodaję 25 g oleju i podsmażam cebulkę z czosnkiem :2 min 100o C poz.1
    • wrzucam mielone mięsa , 2 jaja, sól, pieprz, tymianek, majeranek
    • dosypuję 20g płatków owsianych i 100g wody (lub rosołu jak go mam)
    • mieszam wszystko: obroty wsteczne; 2,5 min ; poz.3
    1. wcześniej ugotowane 6 jaj układam na folii aluminiowej  na rozłożonym na płasko wymieszanym mięsie mielonym z przyprawami
    1. mięsko ma otulić jaja z każdej strony
    1. uformowaną pieczeń zawijam szczelnie w folię aluminiową 

     

    1. z w/w ilości trzeba uformować dwie pieczenie na 2 Varomy
    • do koszyka wsypuję 1 szkl przepłukanej kaszy jęczmiennej
    • nalewam wody do naczynia TM -noże muszą być mocno zakryte (ok.650g)
    • gotuję 50 min na poz.2 ; VAROMA Może się wydawać,że to za długo, ale to już sprawdziłam i jest ok.
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Więcej zdjęć na moim blogu:

//alicjakwkrainie.blogspot.com/


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis swietny, opis jeszcze

    Zgłoszony przez ja-jola na września 5, 2016 at 21:26.

    Przepis swietny, opis jeszcze lepszy utrzymujacy napiecie....i tak kasza....hmm, czas na bloga wejsc  Cooking 4

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • fajny przepis. Dodaje do

    Zgłoszony przez elwira85@vp.pl na sierpnia 19, 2016 at 15:13.

    fajny przepis. Dodaje do wypróbowania 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze