Składniki
0 porcja/porcje/porcji
Farsz
- 1 papryka zielona
- 120 g natki pietruszki,koperku,szczypiorku
- 1 puszka pomidorów krojonych, mogą być świeże
- 1 cebua
- 1 czosnek
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka żółta
- 100 g ryżu ugotowanego TM, aldente
- 600 g mięsa, łopatka ,szynka
- 1-2 jajka
- 60 g bułki tartej
- 1 płaskiej łyżeczki soli
- 1 płaskiej łyżeczki przyprzwy uniwersalnej TM
- 0,5 płaskie łyżeczki do herbaty pieprzu
- 2 płaskie łyżeczki do herbaty majeranku
-
6
1h 5min
Czas całkowity 20minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9Jedzenie na wynos Przepis dla dużej rodziny Przyjęcie Bufet Wakacje Urodziny Urodziny dziecka Piknik Gotowanie na co dzień Przystawka Danie główne Drugie danie Wiosna Lato Jesień Karnawał Dzień Matki Dzień Ojca Dzień Babci i Dziadka Łatwe Naturalne Szybkie Kreatywne Niedrogie Obiad Podwieczorek Kolacja Potrawa mięsna
Przygotowanie
1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę,czosnek,natkę pietruszki,koperek,szczypiorek,kolorową papryke.rozdrobnić 3s/obr.5 kopystką zgarnąć składniki ze ścianek na dno naczynia .ponownie rozdrobnić 2s/obr.5
2.Do naczynia miksującego dodać mieso pokrojone na kawałki ok 3- 4cm, rozdrobnić 5-6/obr.6
3.Dodać jajko,bułkę trtą ,pomidory i reszte składników, wymieszać 25-35s/obr.3.
4.Umyć i wydrążyć środek papryki osuszyć i wepłnić farszem
5.Papryke ułożyć na przystawce Varoma,gotować 40-50min/Varoma/obr.1
Na wierzch każdej papryki położyć trochę masła z TM może być ziołowe i listek natki pietruszki.
SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Varoma
kup teraz -
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Mięso można doprawiś do smaku swoimi ulubionymi ziołami.
Paprykę można podawać z ziemniakami lub ryżem polanym sosem pomidorowym, lub z własnego przepisu.
Również do tego smakuje sos paprykowo-pomidorowy, który jest w książce Radość Gotowania przepis nr 44 str.100
To danie można podawać również na zimno krojąc na pół lub na plasterki. Nadaje się również jako przystawka na party lub inne imprazy jak zarówno dla Dziecka na drugie śniadanie, dodając swieżego ogórka i rzodkiewkę
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz1 czosnek czy 1 ząbek czosnku
1 czosnek czy 1 ząbek czosnku ?? to dosc duza roznica ...no i dla poczatkujacych ktorzy gotuja w thermomixie mysle ze trzebaby bylo dodac w przepisie po punkcie nr 4 ze do naczynia nalezy wlac wody do naczynia miksujacego i jaka ilosc bo wychodzi na to ze papryke nalezy ulozyc na przystawke Varoma bez wody w naczyniu miksujacym.Pozdrawiam
Danie bardzo smaczne :)
Danie bardzo smaczne
Muszę wypróbować ten przepis
Muszę wypróbować ten przepis bo paprykę faszerowaną uwielbiam
Wspaniałe!
Wspaniałe!
:DBardzo lubię paprykę i na
Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.
Bardzo smaczne sam
Bardzo smaczne sam wyprubowalem ten przepis. Polecam wszyskim!
Jesli cos Ci niewychodzi to uzyj Thermomixa
Często robię paprykę
Często robię paprykę faszerowaną na Varomie zwłaszcza teraz latem
i nadziewam czym popadnie
jest pyszna i zdrowa 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję
Tradycyjnie zajmuje dużo
Tradycyjnie zajmuje dużo czasu ,na pewno wypróbuje ten przepis ,pozdrawiam
Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa
Lubię faszerowane