3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Papryki faszerowane


Wydrukuj:
4

Składniki

0 porcja/porcje/porcji

Farsz

  • 1 papryka zielona
  • 120 g natki pietruszki,koperku,szczypiorku
  • 1 puszka pomidorów krojonych, mogą być świeże
  • 1 cebua
  • 1 czosnek
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 100 g ryżu ugotowanego TM, aldente
  • 600 g mięsa, łopatka ,szynka
  • 1-2 jajka
  • 60 g bułki tartej
  • 1 płaskiej łyżeczki soli
  • 1 płaskiej łyżeczki przyprzwy uniwersalnej TM
  • 0,5 płaskie łyżeczki do herbaty pieprzu
  • 2 płaskie łyżeczki do herbaty majeranku
5

Przygotowanie

  1. 1. Do naczynia miksującego włożyć cebulę,czosnek,natkę pietruszki,koperek,szczypiorek,kolorową papryke.rozdrobnić 3s/obr.5  kopystką zgarnąć składniki ze ścianek  na dno naczynia .ponownie rozdrobnić 2s/obr.5

    2.Do naczynia miksującego dodać mieso pokrojone na kawałki ok 3- 4cm, rozdrobnić 5-6/obr.6

    3.Dodać jajko,bułkę trtą ,pomidory i reszte składników, wymieszać 25-35s/obr.3.

    4.Umyć i wydrążyć środek papryki osuszyć i wepłnić farszem

    5.Papryke ułożyć na przystawce Varoma,gotować 40-50min/Varoma/obr.1

  2. Na wierzch każdej papryki położyć trochę masła z TM może być ziołowe i listek natki pietruszki.

                                                SMACZNEGO!!!!!!!!!!!!

     

10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Varoma
    Varoma
    kup teraz
  • Koszyczek
    Koszyczek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Porady

Mięso można doprawiś do smaku swoimi ulubionymi ziołami.

 Paprykę można podawać z ziemniakami lub ryżem polanym sosem pomidorowym, lub z własnego przepisu.

Również do tego smakuje sos paprykowo-pomidorowy, który jest w książce Radość Gotowania przepis nr 44 str.100

 To danie można podawać również na zimno krojąc na pół lub na plasterki. Nadaje się również  jako przystawka na party lub inne imprazy jak zarówno dla Dziecka na drugie śniadanie, dodając swieżego ogórka i rzodkiewkę


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • 1 czosnek czy 1 ząbek czosnku

    Zgłoszony przez MarioBross na stycznia 29, 2016 at 11:53.

    1 czosnek czy 1 ząbek czosnku ?? to dosc duza roznica ...no i dla poczatkujacych ktorzy gotuja w thermomixie mysle ze trzebaby bylo dodac w przepisie po punkcie nr 4 ze do naczynia nalezy wlac wody do naczynia miksujacego i jaka ilosc bo wychodzi na to ze papryke nalezy ulozyc na przystawke Varoma bez wody w naczyniu miksujacym.Pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Danie bardzo smaczne :) 

    Zgłoszony przez DotkaEłk na czerwca 24, 2014 at 13:43.

    Danie bardzo smaczne tmrc_emoticons.) 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Muszę wypróbować ten przepis

    Zgłoszony przez agusia696 na czerwca 15, 2014 at 08:32.

    Muszę wypróbować ten przepis bo paprykę faszerowaną uwielbiam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Wspaniałe!

    Zgłoszony przez Tad na marca 13, 2014 at 19:13.

    Wspaniałe!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • :DBardzo lubię paprykę i na

    Zgłoszony przez Hanna Gręda na sierpnia 28, 2013 at 16:08.

    tmrc_emoticons.DBardzo lubię paprykę i na pewno ją wypróbuję tmrc_emoticons.D

    Hania z Łodzi: Co kto dobrze umie, tego mu nikt nie odbierze.               

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bardzo smaczne sam

    Zgłoszony przez lolek124 na sierpnia 28, 2013 at 14:17.

    Bardzo smaczne sam wyprubowalem ten przepis. Polecam wszyskim!

      Cooking 1  

    Jesli cos Ci niewychodzi to uzyj Thermomixa

     

     

     

     

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Często robię paprykę

    Zgłoszony przez magi1 na sierpnia 26, 2013 at 08:25.

    Często robię paprykę faszerowaną na Varomie zwłaszcza teraz latem tmrc_emoticons.) i nadziewam czym popadnie tmrc_emoticons.) jest pyszna i zdrowa tmrc_emoticons.)

    Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/


    Dziękuję Smile

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Tradycyjnie zajmuje dużo

    Zgłoszony przez Monia i Heniu na sierpnia 21, 2013 at 17:29.

    Tradycyjnie zajmuje dużo czasu ,na pewno wypróbuje ten przepis ,pozdrawiam tmrc_emoticons.)

    Jeśli coś Ci nie wychodzi użyj Thermomixa Wink

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Lubię faszerowane

    Zgłoszony przez Grażyna Kamińska na sierpnia 21, 2013 at 15:02.

    tmrc_emoticons.) Lubię faszerowane papryki,przepis dodany do wypróbowania tmrc_emoticons.) Pozdrawiam Love

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze