3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Papryki faszerowane


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Farsz

  • 1 ząbek czosnku
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • 1 szczypty majeranku, suszonego
  • 100 g ryżu, al dente TM
  • 1 puszka pomidorów krojonych, bez skórek
  • 8 papryk, do faszerowania
  • 1 cebula
  • 1 papryka żółta
  • 100 g posiekanej natki pietruszki,koperku i szczypiorku
  • 1 papryka zielona
  • 700 g mięsa mielonego
  • 1 papryka czerwona
5

Przygotowanie

    Przygotowanie
  1. 1.Do naczynia miksującego włożyć cebulę i czosnek ,rozdrobnić 3s/obr.5,kopystką zgarnąć składniki ze ścianek i ponownie rozdrobnić 3s/obr.5.

    2.Do naczynia włożyć mięso,rozdrobnić 10s/obr.6

    3.Do naczynia dodać resztę składników,wymieszać 25s/obr.3

    4.Wilgotnymi dłońmi faszerować ,wcześniej umyte i oczyszczone papryki.

    5.W naczyniu miksującym umieścić koszyczek z ziemniakami.Na pokrywie naczynia umieścić przystawkę Varoma ,gotować 30 min/Varoma/obr.1.

    6.Papryki z ziemniakami podawać z sosem z przepisu kotlecików ziołowych

                                             SMACZNEGO!!!!!!

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Brakuje ziemniaków w

    Zgłoszony przez edytka_33 na września 9, 2016 at 08:13.

    Brakuje ziemniaków w składnikach i ilosci wody do parowania...

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze