3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Naleśniki z faszerowane szpinakiem oraz gotowaną piersią z kurczaka


Wydrukuj:
4

Składniki

6 porcja/porcje/porcji

ciasto

  • mąka
  • jajka
  • mleko
  • sól

farsz

  • masło
  • szpinak
  • czosnek
  • kurczak
  • kostka rosołowa
  • sól
  • pieprz
  • mozarella
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 5 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 5
    Uwaga! Naczynie miksujące TM5 ma większą pojemność niż TM31 (pojemność 2,2 litra zamiast 2 litrów naczynia TM31). Ze względów bezpieczeństwa nie można korzystać z przepisów na Thermomix TM5 do gotowania w modelu TM31 bez dostosowania ilości składników. Ryzyko oparzenia pryskającymi gorącymi płynami: Nie przekraczać maksymalnej ilości i przestrzegać oznaczeń poziomu w naczyniu miksującym!
  • 9
5

Przygotowanie

    NALEŚNIKI Z FASZEROWANE SZPINAKIEM ORAZ GOTOWANĄ PIERSIĄ Z KURCZAKA
  1. 1. Do Closed lid wkładać standardowo mąkę, mleko, jajka i szczyptę soli. Ciasto powinno być gładkie i rzadkie. Przygotowaną substancję dolać do patelni i ciasto powinno być gładkie i rzadkie.
    Umyć i wysuszyć Closed lid.
  2. 2. Do suchego Closed lid włożyć masło i roztopić 30s/100stopni/obr.3.
    Dodać piersi z kurczaka i pokroić 2min./90stopni/obr.5
    Dodać szpinak i podsmażyć 2min./90stopni/No counter-clockwise operation/obr.1.
    Dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz oraz wymieszać 2 min./No counter-clockwise operation/obr.1
  3. 3. Na naleśnik wykładać cienką warstwę farszu, rozsmarować po całej powierzchni, po czym zawijać w rulon. Posypać serem mozarella i włożyć do piekarnika, aż do momentu, gdy ser się roztopi.
10
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Przepis ciekawy, tylko nie wiadomo jakiej ilości...

    Zgłoszony przez NIka2 na lutego 12, 2017 at 21:02.

    Przepis ciekawy, tylko nie wiadomo jakiej ilości składników uzywać.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze