Tu jesteś:
4
Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Mięsne gniazda
- 1000 g mięso mielone
- 500 g pieczarki
- 500 g Tarty ser żółty
- 150 g cebula
- 6 łyżki bułka tarta
- 2 łyżeczki sól
- 1 łyżeczki pieprz, mielony
- 2 łyżki olej
-
6
1h 0min
Czas całkowity 30minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do
"Blokada naczynia miksującego" naczynia włożyć cebulę. Rozdrobnić
"Miksowanie" , obroty 4, czas 5 sek, dodać olej, dusić 100 st., czas 2 min. Dodać mielone, przyprawy, wymieszać obroty 2, czas 10 s.. Przełożyć do innego naczynia. Do naczynia włożyć pokrojone w ćwiartki pieczarki, olej, sól i pieprz do smakku, dusić 10 min. Rozdrobnić, obroty 4, czas 5 sek. Przełożyć do innego naczynia. Umyć i osuszyć naczynie, włożyć pojrojony na kawałki ser żółty, rozdrobnić 5 sek, obroty 8. Przełożyć do innego naczynia. Rozgrzać piekarnik do 200 st, góra- dół. Masę mięsną podzielić na ok. 12 porcji, z każdej zrobić kulę, spłaszczyć i zrobić w niej wgłębienie za pomocą dna szklanki. W wgłębienie włożyć pieczarki i posypać serem. Włożyć do piekarnika na blasze wyłożonej papierem. Pięć 30 min, pod koniec włączyć funkcję grill. Podawać z modrą kapustą.
Mięsne gniazda z pieczarkami i żółtym serem
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Porady
brak
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz