Tu jesteś:
4
Składniki
4 porcja/porcje/porcji
- 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w kostkę
- 1 łyżka sosu sojowego
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżka soku z cytryny
- 120 g ryżu basmati
- 1 kostka bulionu wołowego
- 600 g wody
- 20 g oleju
- 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
- 100 g Pora, pokrojonego na kawałki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 100 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
- 200 g mango, obranego i pokrojonego w kostkę
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
-
9
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, pora i cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
- Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
- Dodać wodę, kostkę bulionu, ryż, sok z cytryny, przyprawy i sos sojowy, gotować 12 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać filety z piersi kurczaka, dalej gotować 8 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
- Dodać pieczarki i mango, gotować5 min/100°C/
"Obroty wsteczne" /obr. 1.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Komentarze
OdpowiedzFakt nie wygląda za apetycznie ale smak niebo w...
Fakt nie wygląda za apetycznie ale smak niebo w gębie. Dodałam tak jak sugerowałyście mniej wody. Następnym razem zrobie bez kurczaka 😉😉😉8
Wdrażam się w gotowanie.
Lubie karmić ludzi
Uwielbiam takie łączenia składników. Dla...
Uwielbiam takie łączenia składników. Dla mnie ok.
Nie wygląda jak na zdjęciu ale jest pyszne
Nie wygląda jak na zdjęciu ale jest pyszne
uwielbiam i robie bardzo często
uwielbiam i robie bardzo często
Pychotka, ale mala
Pychotka, ale mala modyfikacja. Dalam łącznie 400ml wody i kurczaka podpieklam na patelni bez tłuszczu.
Bez mango też jest smacznie.
Bez mango też jest smacznie. Tym razem ryż basmati dałam, nie jak w przepisie od razu z wodą i przyprawami, tylko po 8 minutach gotowania. Dzięki temu z ryżu nie zrobiła się papka jak za pierwszym razem. Dałam też więcej ryżu (ok. 150 g), z 50 g więcej wody i więcej pieczarek. I było smakowicie
Źle nie jest ale szału niema
Źle nie jest ale szału niema
tak oceniam pół na pół
Przeczytałam, że potrawka
Przeczytałam, że potrawka wychodzi za mokra, a kurczak za twardy więc dodałam tylko 250 ml wody. Natomiast kurczaka (podsmażonego osobno na oliwie) zaraz na poczatku razem z kostką wołową i przyprawami. Zamiast oliwy dałam olej kokosowy i był to bardzo dobry pomysł. Natomiast kurczak całkiem sie rozgotował.. i "zaginał w boju"
Trzeba dawać go poźniej.. Ryż basmati ugotowałam osobno. Jak dla mnie było to pyszne, olej kokosowy nadaje rewelacyjnego posmaku. Zdecydowanie ulubione i do powtórzenia wiele razy 
Dodalam polowe wody mniej,
Dodalam polowe wody mniej, czytajac komentarze,. Wyszlo i tak bardzo mokre. Ryz sie rozgotowal trche zbytnio a kurczak niestety byl troche surowy. Na drugi raz przesmaze kurczaka lub zrobie na parze w tym samym czasie i ptem dodam
Smak bardzo fajny, ale
Smak bardzo fajny, ale faktycznie wyszło jak potrawka - zupełnie nie jak z tego obrazka
Jednak było smacznie, więc na pewno kiedyś powtórze.
Smaczne danie,choć
Smaczne danie,choć konsystencja bardziej jak potrawka lub zupa,a nie jak na obrazku,ale jest OK.
Słodkawy oryginalny smak.
Słodkawy oryginalny smak. Bardzo nam odpowiada.
Trochę kiepska konsystencja.
Trochę kiepska konsystencja. Może z mlekiem kokosowym byłoby trochę lepsze w smaku. Następnym razem wypróbuję i trochę zrobię po swojemy. Jest ok.
konsystencja mi nie
konsystencja mi nie odpowiada, ale smak jest super!
Zjadliwe ale szału nie
Zjadliwe ale szału nie było.
Wyszła mi bardziej zupa niż ryż w jakimś sosie - być może to wina tego, że nie miałam ryżu basmati i dałam parboild. Cała rodzinka zjadła ale smak mnie nie powalił i więcej tego dania nie powtórzę
zrobilam z białego ryżu i
zrobilam z białego ryżu i zrobiła mi sie "papka"
Próbowałam...dla mnie i
Próbowałam...dla mnie i dzieci pycha...dla mojego męża raczej nie ...ale generalnie polecam tym ktorzy lubią potrawy z ryżem