3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Kurczak z ryżem i mango


Wydrukuj:
Stwórz wariant
4

Składniki

4 porcja/porcje/porcji

  • 400 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry, pokrojonych w kostkę
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 120 g ryżu basmati
  • 1 kostka bulionu wołowego
  • 600 g wody
  • 20 g oleju
  • 100 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 100 g Pora, pokrojonego na kawałki
  • 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 100 g pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 200 g mango, obranego i pokrojonego w kostkę
  • 6
  • 7
    Łatwy
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć marchewkę, pora i cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    2. Dodać olej, dusić 3 min/Varoma/obr. 1.
    3. Dodać wodę, kostkę bulionu, ryż, sok z cytryny, przyprawy i sos sojowy, gotować 12 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    4. Dodać filety z piersi kurczaka, dalej gotować 8 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
    5. Dodać pieczarki i mango, gotować 5 min/100°C/ Counter-clockwise operation /obr. 1.
10
11

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Uwielbiam takie łączenia składników. Dla...

    Zgłoszony przez Ludwiczak na lutego 15, 2017 at 21:32.

    Uwielbiam takie łączenia składników. Dla mnie ok.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Nie wygląda jak na zdjęciu ale jest pyszne

    Zgłoszony przez Limonka na listopada 27, 2016 at 19:03.

    Nie wygląda jak na zdjęciu ale jest pyszne tmrc_emoticons.D

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • uwielbiam i robie bardzo często

    Zgłoszony przez Niunia82 na listopada 10, 2016 at 10:05.

    uwielbiam i robie bardzo często tmrc_emoticons.) Tongue

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Pychotka, ale mala

    Zgłoszony przez agadyla na maja 4, 2016 at 11:04.

    Pychotka, ale mala modyfikacja. Dalam łącznie 400ml wody i kurczaka podpieklam na patelni bez tłuszczu.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Bez mango też jest smacznie.

    Zgłoszony przez AngelinaK na kwietnia 5, 2016 at 20:55.

    Bez mango też jest smacznie. Tym razem ryż basmati dałam, nie jak w przepisie od razu z wodą i przyprawami, tylko po 8 minutach gotowania. Dzięki temu z ryżu nie zrobiła się papka jak za pierwszym razem. Dałam też więcej ryżu (ok. 150 g), z 50 g więcej wody i więcej pieczarek. I było smakowicie tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Źle nie jest ale szału niema

    Zgłoszony przez Monika Siarnacka na marca 14, 2016 at 14:54.

    Źle nie jest ale szału niema tmrc_emoticons.) tak oceniam pół na pół 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Przeczytałam, że potrawka

    Zgłoszony przez alicja205 na stycznia 8, 2016 at 15:20.

    Przeczytałam, że potrawka wychodzi za mokra, a kurczak za twardy więc dodałam tylko 250 ml wody. Natomiast kurczaka (podsmażonego osobno na oliwie) zaraz na poczatku razem z kostką wołową i przyprawami. Zamiast oliwy dałam olej kokosowy i był to bardzo dobry pomysł. Natomiast kurczak całkiem sie rozgotował.. i "zaginał w boju" tmrc_emoticons.;) Trzeba dawać go poźniej.. Ryż basmati ugotowałam osobno. Jak dla mnie było to pyszne, olej kokosowy nadaje rewelacyjnego posmaku. Zdecydowanie ulubione i do powtórzenia wiele razy tmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Dodalam polowe wody mniej,

    Zgłoszony przez edyta1973 na listopada 20, 2015 at 20:26.

    Dodalam polowe wody mniej, czytajac komentarze,. Wyszlo i tak bardzo mokre. Ryz sie rozgotowal trche zbytnio a kurczak niestety byl troche surowy. Na drugi raz przesmaze kurczaka lub zrobie na parze w tym samym czasie i ptem dodam

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smak bardzo fajny, ale

    Zgłoszony przez AngelinaK na września 23, 2015 at 19:33.

    Smak bardzo fajny, ale faktycznie wyszło jak potrawka - zupełnie nie jak z tego obrazka tmrc_emoticons.;) Jednak było smacznie, więc na pewno kiedyś powtórze.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Smaczne danie,choć

    Zgłoszony przez Mac na czerwca 1, 2015 at 14:27.

    Smaczne danie,choć konsystencja bardziej jak potrawka lub zupa,a nie jak na obrazku,ale jest OK.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Słodkawy oryginalny smak.

    Zgłoszony przez Angelica na grudnia 16, 2014 at 21:48.

    Słodkawy oryginalny smak. Bardzo nam odpowiada.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Trochę kiepska konsystencja.

    Zgłoszony przez Rija666 na grudnia 16, 2014 at 19:27.

    Trochę kiepska konsystencja. Może z mlekiem kokosowym byłoby trochę lepsze w smaku. Następnym razem wypróbuję i trochę zrobię po swojemy. Jest ok.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • konsystencja mi nie

    Zgłoszony przez an.ka na maja 18, 2014 at 15:22.

    konsystencja mi nie odpowiada, ale smak jest super!

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zjadliwe ale szału nie

    Zgłoszony przez gosia-db7 na marca 8, 2014 at 17:40.

    Zjadliwe ale szału nie było.

    Wyszła mi bardziej zupa niż ryż w jakimś sosie - być może to wina tego, że nie miałam ryżu basmati i dałam parboild. Cała rodzinka zjadła ale smak mnie nie powalił i więcej tego dania nie powtórzę

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • zrobilam z białego ryżu i

    Zgłoszony przez hali na stycznia 18, 2012 at 19:15.

    zrobilam z białego ryżu i zrobiła mi sie "papka"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Próbowałam...dla mnie i

    Zgłoszony przez renek35 na stycznia 7, 2011 at 21:45.

    Próbowałam...dla mnie i dzieci pycha...dla mojego męża raczej nie ...ale generalnie polecam tym ktorzy lubią potrawy z ryżemtmrc_emoticons.)

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze