 
                                            
                                    - TM 31
Składniki
- Jedna łyżka kolendry (najlepiej ziarna w całości)
- Jedna łyżka kminku (najlepiej ziarna w całości)
- ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, zmielonej
- ½ łyżeczki goździków
- 2 ½ lyżki kardamonu zmielonego
- 2 łyżki curry, zmielonego
- KURCZAK GARAM MASALA
- 500 goczyszczonej piersi z kurczaka pokrojonej na kawałki
- 600 g wody
- Sól
- Pieprz
- 400 g pomidorów
- 80 g śmietany
- 50 g masła
- 30 g cukru
- 2 łyżkimieszanki GARAM MASALA
- Jedna łyżka czarnego pieprzu (najlepiej ziarna w całości)
- GARAM MASALA – MIESZANKA
Akcesoria, których potrzebujesz
- 
                        
                         Kopystka Kopystka
- 
                        
                         Naczynie miksujące kompletne premium Naczynie miksujące kompletne premium
Podziel się przepisem
Dzisiaj to przygotujęPrzygotowanie
- GARAM MASALA-MIESZANKA: - Wszystkie składniki wkładamy do naczynia miksującego ok. 1 min/Obr 10 tak długo aż mieszanka zamieni się w proszek. - Przekładamy do pojemniczka , z mieszanki wychodzi mniej więcej 25 gram mieszanki. - KURCZAK GARAM MASALA: - Piersi z kurczaka przyprawić solą i pieprzem, włożyć do przystawki Varoma. Do naczynia miksującego wlać wodę, nałożyć przystawkę Varoma , gotować na parze 25-30 min/Varoma/ Obr.1 - Odstawić przystawkę Varoma i wylać wywar z naczynia miksującego. - Sos: - Włożyć pomidory, śmietanę, masło i cukier do naczynia miksującego i gotować 15 min/100 st./Obr.2 - Dodać mieszankę GARAM MASALA i odrobinę soli gotować bez MT 3 min/100 st./Obr 1 - Dodać kawałki ugotowanego kurczaka i jeżeli potrzeba więcej soli gotować bez MT 5-8 min/100 st./ Obr 2 - Podawać z ryżem – najlepszy do tego dania jest ryż Basmati. Można gotowe danie posypać posiekaną pietruszką bądź polać jeszcze odrobiną jogurtu naturalnego – danie jest wtedy mniej ostre. 
Model urządzenia Thermomix®
- 
                     Przepis jest tworzony dla Przepis jest tworzony dlaTM 31
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
 
                                     
                     
                     
                                     
                         
                         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
        
Komentarze
Dobry przepis na szybkie jedzonko. Przyprawy nie mieliłam w "Blokada naczynia miksującego" , ale rozdrobniłam w moździeżu. Zmniejszyłam ilość przypraw i dodałam 1/2 łyżeczki gotowej gram masala. Cukier 10g. Śmietana 30%.
"Blokada naczynia miksującego" , ale rozdrobniłam w moździeżu. Zmniejszyłam ilość przypraw i dodałam 1/2 łyżeczki gotowej gram masala. Cukier 10g. Śmietana 30%. 
            
Pomidory z puszki.
Przepis trafia na moją stałą listę.
karo9999karo:zgadzam się kminek i kmin rzymski(kumin),to zupelnie co inneo
Przepyszne!zamiast kminku kmin rzymski.Modyfikacje: Pomidory z puszki plus dwie łyżeczki koncentratu pomidorowego...40g śmietany plus 40g jogurtu naturalnego...dziękuję za przepis, wyszło idealnie!!!
Danie pyszne, polecam wszystkim
Bardzo smaczne i łatwe, ale dałabym dużo mniej cukru bo wyszło słodkie bardzo. Możliwe, że to przez słodkie pomidory 
            
Czy ta mieszanka przypraw nie spowoduje,że danie będzie pikantne?
Naprawdę nikt się nie zorientował, że w autorka przepisu wprowadza nas w błąd? Zamiast kminku pominiem być kumin, czyli kmin rzymski. Dziwne że piszecie że potrawa wprowadza was w świat Indii, jak nie ma z nimi nic wspólnego. Moja mama rada - Spróbujcie z kuminem, wtedy jest prawdziwy zapach i smak.
Rewelacyjny przepis
Kurczak rewelacja, jeżeli lubicie smaki indyjskie to brdzo polecam 
            
własnie zrobiłam przyprawę, polędwiczka z indyka sie varomi zobaczymy co wyjdzie....
 zobaczymy co wyjdzie....