Tu jesteś:
4
Składniki
- 80 g cebuli, pokrojonej na kawałki
- 500 g mięsa mielonego, wieprzowe z łopatki
- 1-1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 łyżki kaszy manny
- 1 łyżki skrobi ziemniaczanej, opcjonalnie skrobia ryżowa
- 50 g wody, zimna
- bułka tarta, do panierowania
-
6
-
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Do naczynia miksującego dodać 80 g cebuli, przekrojonej na pół 3 s/obr. 5.
Cebulę zgarnąć kopystką na dno naczynia miksującego.
500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej.
1-1/2 łyżeczki soli.
1/2 łyżeczki pieprzu czarnego
2 łyżki kaszy manny
1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub ryżowej
2 jajka
50 g wody - Zamknąć naczynie miksujące. Wymieszać 15 s/obr. 3. Przełożyć do innego naczynia.
- Masę mięsną podzielić na !0 części, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzWyśmienite. Nawet z mielonego wołowego wychodzą...
Wyśmienite. Nawet z mielonego wołowego wychodzą miękkie. Pyszne.
na ile czesci podzielic? 10?
na ile czesci podzielic? 10?