3 Ten przepis nie posiada zdjęcia
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gulasz z kurczaka i papryki a'la Ana


Wydrukuj:
4

Składniki

4 osoba/osoby

Gulasz

  • 3 ząbki czosnku
  • 80 g cebuli, 1 średnia
  • 45 g oliwy z oliwek, lub oleju
  • 250 g papryki czerwonej, 3 sztuki
  • 400 g udek lub polędwiczek
  • 60 g wody
  • 250 g pieczarek
  • 2 szczypty soli
  • 1 szczypty pieprzu
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/2 łyżeczki bazylii
  • 1-2 łyżeczek majeranku, suszonego
5

Przygotowanie

  1. Czosnek i cebulę wrzucić do naczynia .

    Zmielić -6 sek/obr. 5
  2. Dodać olej. Dusić 2 min/Varoma/obr.2
  3. Dodać paprykę. Zmielić 8 sek/obr6
  4. Dodać mięso pokrojona na kawałki(można oprószyć maką), wodę, sól, pieprz

    Dusić 6 min/ Varoma/ Counter-clockwise operation/ obr.2.

    Na górze postawić koszyczek. w tym czasie pokroic pieczarki na plasterki
  5. Dorzucić pokrojone w plastry pieczarki i pozostałe przyprawy.

    Dusić 7 min /Varoma/ Counter-clockwise operation/ obr.2

    Na 3 min przed końcem można dolać zagęszczacz ( 2 mt wody + 1 czubata łyżka mąki rozprowadzona)

    W razie potrzeby - doprawic po swojemu do smaku

    Smacznego
10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Mozna dodac pomidory ( krojone z puszki 150 g) razem z mięsem i dusic. Wówczas gulasz będzie troszkę inny w smaku.

Mozna równiez zmienić skład przypraw zgodnie z wlasnymi upodobaniami.

Mięso na ten gulasz kupuje głównie pakowane i juz obrane, ale mozna tez kupic najzwyklejsze drobne, lub jakiekolwiek inne, np polędwiczki z kurczaka. Pasuje również mięso z indyka.


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • ile wody dac?

    Zgłoszony przez susin na listopada 8, 2016 at 15:37.

    ile wody dac?

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • urzylam piersi z kurczaka...i

    Zgłoszony przez jurkowska86 na listopada 20, 2014 at 14:05.

    urzylam piersi z kurczaka...i mimio ze kroilam na duze kawalki i funkcji wstecz to i tak z kawalkow nic nie zostalo;(

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • w smaku bardzo dobre,

    Zgłoszony przez neo_natka na września 14, 2012 at 11:46.

    w smaku bardzo dobre, dołożyłam jeszcze marchewkę, oliwki i sporo pomidorów.. sugeruję krojenie mięsa na dość dużą kostkę, bo przy obracaniu ostrzy jednak część mięsa się rozpada. 

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Polecam wzbogacenie przepisu

    Zgłoszony przez neo_natka na września 11, 2012 at 07:56.

    Polecam wzbogacenie przepisu o oliwki, zawsze to dodatkowo przemycone witaminy tmrc_emoticons.;) Można tez dodac odrobinę sosu sojowego, zamiast soli.

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • U mnie wyszedł super....nie

    Zgłoszony przez lunaris na lipca 9, 2012 at 12:11.

    U mnie wyszedł super....nie wiem dlaczego wyszedł ci rozgotowany. Ja gotowała mięso z udek kurczaka.

    Może po prostu przy mięsie z indyka trzeba skrócić czas gotowania

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze
  • Zastosowałam mięso z piersi

    Zgłoszony przez gabi49 na lipca 3, 2012 at 09:57.

    Zastosowałam mięso z piersi indyka i niestety  gulasz był rozgotowan i gesty bez konieczności zagęszczania.. To jest zbyt długo  duszone.tmrc_emoticons.~

    GaBi

    "Człowiek, który ciągle pędzi, może przegrać życie, bo w biegu nie ma czasu na myślenie"

    Zaloguj się lub utwórz nowe konto aby dodawać komentarze