thumbnail image 1
thumbnail image 2
thumbnail image 3
thumbnail image 4
thumbnail image 5
thumbnail image 6
thumbnail image 7
thumbnail image 8
thumbnail image 1 thumbnail image 2 thumbnail image 3 thumbnail image 4 thumbnail image 5 thumbnail image 6 thumbnail image 7 thumbnail image 8
Czas przygotowania
15min
Czas całkowity
15min
porcja/porcje/porcji
6 porcja/porcje/porcji
Poziom
Średni
Przepis jest testowany
  • TM 31
opublikowany: 17/11/10
zmieniono dnia: 29/04/22

Składniki

  • 0,5 łyżeczki nasion kminku
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 gałązki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 3 gałązki majeranku, tylko liście
  • 1 kawałek skórki z cytryny, (1 x 3 cm)
  • 450 g cebuli, przekrojonej na połówki
  • 30 g oleju
  • 1000 g mięsa wołowego gulaszowego, (kostki o wymiarach 3 x 3 cm)
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 10 g musztardy
  • 1 łyżka papryki słodkiej
  • 1 łyżka papryki ostrej
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 kostka bulionu mięsnego, lub 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego wykonanego w TM
  • 2 łyżeczki soli, plus dodatkowa porcja
  • 400 g wody, plus dodatkowa ilość
  • 500 g makaronu jajecznego

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Motylek
    Motylek
    kup teraz
  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • SILPAT® - mata do pieczenia
    SILPAT® - mata do pieczenia
    kup teraz
  • SILPAT® - mata doskonały chleb
    SILPAT® - mata doskonały chleb
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz

Podziel się przepisem

Dzisiaj to przygotuję

Przygotowanie

    1. Do naczynia miksującego włożyć nasiona kminku, zemleć 1min/obr.10.
    2. Dodać czosnek, pietruszkę, majeranek i skórkę z cytryny, rozdrobnić 2s/obr.8, przełożyć do innego naczynia.
    3. Do naczynia miksującego włożyć cebulę, rozdrobnić 5 s/obr. 5.
    4. Dodać olej, dusić 8min/Varoma/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. 1.
    5. Dodać mięso gulaszowe, koncentrat pomidorowy, musztardę, paprykę słodką i ostrą, liście laurowe, bulion, 2 łyżeczki soli i 400 g wody, gotować 22min/100°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie" .
    6. Dodać mieszankę przypraw, gotować 60min/90°C/ Obroty wsteczne"Obroty wsteczne" /obr. Mieszanie"Mieszanie" . W tym czasie, ugotować makaron według przepisu podanego na opakowaniu tak, by był gotowy razem z gulaszem. Gulasz podawać z makaronem.

Model urządzenia Thermomix®

  • Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
Kategorie przepisów:

Wyślij do wydruku

Gulasz po węgiersku

Wydrukuj:

Komentarze

Are you sure to delete this comment ?