Składniki
8 porcja/porcje/porcji
Gołąbki-zraziki
- Przyprawy
- 1 jajko całe
- 1 cebula
- 500 gramów mielonego z indyka
- 8 liści sparzonej kapusty
- 100 gramów ryżu
- 1/4 papryki
- 8 plastrów piersi z indyka
-
6
3h 0min
Czas całkowity 2h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
Do
"Blokada naczynia miksującego" wlewamy 500 ml wody,do koszyczka wsypujemy ryż ,gotujemy 20min./100stopni/obr 1 .Wyjmujemy z
"Blokada naczynia miksującego" .Odstawiamy do wystudzenia.
Do
"Blokada naczynia miksującego" wkładamy cebulę i paprykę rozdrabniamy 2 sek/obr.5 ,dodajemy mielone,ugotowany ryż,jajko i przyprawy w/g gustu[U mnie przyprawa do mielonego,sól i pieprz].Wszystko mieszamy 1 min/
"Blokada naczynia miksującego" /
"Ciasto"
Plastry piersi indyka cienko rozbijamy ,przyprawiamy.[u mnie sól i delikat czerwony]
Kapustę sparzamy jak na gołąbki.Ja ułatwiam sobie trochę pracę i spażam ją w kuchence mikrofalowej.Mianowicie usuwam głąb,ustawiam na najwyższą temperaturę w mikroweli i paruję po 5 min.Sprawdzam,jak sie dają ściągać liście to je ściągam jak nie to wkladam jeszcze raz na 5min.I tak powtarzam czynność aż ściągnie mi się tyle liści ile potrzebuję.Resztę kapusty użyłam do bigosiku.
Sparzony liść kapusty składamy na pół,wycinamy twardą część,łyżką ukladamy na nim mięso mielone z ryżem,zawijamy w rulon.Tak przygotowany rulon zawijamy w rozbity plaster piersi.Możemy pomóc sobie wykałaczką.Obsmażamy na oliwie.Układamy w naczyniu żaroodpornym,zalewamy wodą z dodatkiem kostki rosołowej.Umieszczamy w piekarniku,pieczemy 60 min. w 180 stopniach
smacznego
Gołąbki -zraziki
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Ryż możemy ugotować tradycyjnie w woreczku w osolonej wodzie.
Do mielonego nie musimy dodawać papryki,to kwestia gustu,bez jest też smaczne
Zamiast piersi może być oczywiście inne mięso np.szynka
Mięso mielone też nie musi być z indyka.Ja tak stosuję ze względu na dietę
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzDobry przepis, polecam!
Dobry przepis, polecam!
Warty sprubować.)
Warty sprubować.)
Doda
ciekawy sposób na gołąbki
ciekawy sposób na gołąbki
Beatko bardzo ciekawy przepis
Beatko bardzo ciekawy przepis
Dodałam do wypróbowania 
Fajny pomysl na obiadek
Fajny pomysl na obiadek
dodaje do wyprobowania 
Zapraszam do odwiedzenia mojego bloga http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/
Dziękuję