3
  • thumbnail image 1
  • thumbnail image 2
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Gołąbki- roladki


Wydrukuj:
4

Składniki

8 porcja/porcje/porcji

Gołąbki-zraziki

  • Przyprawy
  • 1 jajko całe
  • 1 cebula
  • 500 gramów mielonego z indyka
  • 8 liści sparzonej kapusty
  • 100 gramów ryżu
  • 1/4 papryki
  • 8 plastrów piersi z indyka
  • 6
    2h 0min
    Czas całkowity 2h 0min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    Appliance TM 31 image
    Przepis jest tworzony dla
    TM 31
  • 9
5

Przygotowanie

    Gołąbki -zraziki
  1. DoClosed lidwlewamy 500 ml wody,do koszyczka wsypujemy ryż ,gotujemy 20min./100stopni/obr 1  .Wyjmujemy zClosed lid .Odstawiamy do wystudzenia.

    DoClosed lid wkładamy cebulę i paprykę rozdrabniamy 2 sek/obr.5 ,dodajemy mielone,ugotowany ryż,jajko i przyprawy w/g gustu[U mnie przyprawa do mielonego,sól i pieprz].Wszystko mieszamy 1 min/Closed lid/Dough mode

    Plastry piersi indyka cienko rozbijamy ,przyprawiamy.[u mnie sól i delikat czerwony]

    Kapustę sparzamy jak na gołąbki.Ja ułatwiam sobie trochę pracę i spażam ją w kuchence mikrofalowej.Mianowicie usuwam głąb,ustawiam na najwyższą temperaturę w mikroweli i paruję po 5 min.Sprawdzam,jak sie dają ściągać liście to je ściągam jak nie to wkladam jeszcze raz na 5min.I tak powtarzam czynność aż ściągnie mi się tyle liści ile potrzebuję.Resztę kapusty użyłam do bigosiku.

    Sparzony liść kapusty składamy na pół,wycinamy twardą część,łyżką ukladamy na nim mięso mielone z ryżem,zawijamy w rulon.Tak przygotowany rulon zawijamy w rozbity plaster piersi.Możemy pomóc sobie wykałaczką.Obsmażamy na oliwie.Układamy w naczyniu żaroodpornym,zalewamy wodą z dodatkiem kostki rosołowej.Umieszczamy w piekarniku,pieczemy 60 min. w 180 stopniach

    smacznego

10

Akcesoria, których potrzebujesz

11

Porady

Ryż możemy ugotować tradycyjnie w woreczku w osolonej wodzie.

Do mielonego nie musimy dodawać papryki,to kwestia gustu,bez jest też smaczne

Zamiast piersi może być oczywiście inne mięso np.szynka

Mięso mielone też nie musi być z indyka.Ja tak stosuję ze względu na dietę


Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz