Składniki
6 porcja/porcje/porcji
Gulasz
- 100 g kukurydzy z puszki, bez zalewy
- 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej wykonanej w TM
- 1 łyżeczka bulionu drobiowego
- 100 g boczku wędzonego (jak ktos chce), pokrojonej w kostkę
- 2 laski kiełbasy podwawelskiej lub innej, pokrojonej w talarki
- 50 g białego wina
- 130 g papryki czerwonej, pokrojonej na kawałki
- 60 g papryki zòltej, pokrojonej na kawałki
- 30 g oliwy z oliwek
- 110 g cebuli, pokrojonej na połówki
- 2 ząbki czosnku
- 100 g ananasa z puszki, z zalewą
- 2 puszki czerwonej fasoli, z zalewą
- 1 puszka pomidorów krojonych, z zalewą
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 szczypta soli i pieprzu do smaku
- 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
-
6
1h 0min
Czas całkowity 1h 0minPieczenie / Gotowanie -
7
Łatwy
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 31
-
Przygotowanie
1. Czosnek i cebulę i oliwę z oliwek wkładamy do
"Blokada naczynia miksującego" rozdrabniamy 3s/obr.5, kopystką zgarnąć na dno naczynia, dusić 3min/Varoma/obr.1,
2. dodać wino i papryki rozdrabniamy 3s/obr.5, dusić 10mi/Varoma/obr.1.
3. W tym czasie pokroić kiełbasę i boczek przesmażyć na patelni bez tłuszczu.
4. Następnie dodajemy do naczynia przesmażoną kiełbasę i boczek i resztę składników wg kolejności i dusić 20min/100*C/
"Obroty wsteczne" /obr.1 , na górze postawić koszyczek zamiast miarki.
Smacznego!
Gulasz meksykański z ananasem
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Koszyczek
kup teraz -
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
Porady
Można posypać pokrojoną natką z pietruszki
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
OdpowiedzNaprawdę dobre.
Naprawdę dobre.
dobrze wyglada
dobrze wyglada
Zamiast kiolbasy dodalam piers z kurczaka jest...
Zamiast kiolbasy dodalam piers z kurczaka jest bardzo smaczny😉
Pyszny gulasz. Smakował moim dzieciom...
Pyszny gulasz. Smakował moim dzieciom przedszkolakom, mi i mężowi.
pychota
pychota
pychota
pychota
szybko i smacznie polecam
szybko i smacznie polecam
pycha
pycha
uwielbiam to danie, podaje go z makaronem, zamiast...
uwielbiam to danie, podaje go z makaronem, zamiast kielbasy daje zwykle parowki i tez jest swietny
Wyszedł pysznie. Zrobiłam z kiełbasą,...
Wyszedł pysznie. Zrobiłam z kiełbasą, pół na pół podwawelską i chorizo. Myślę, że również dobre będzie połączenie z chorizo i mięsem mielony. Podałam z ryżem.
Bardzo dobry gulasz, zrobiłam z mięsem mielonym...
Bardzo dobry gulasz, zrobiłam z mięsem mielonym z indyka i bez ananasa (bo córka nie lubi), pychaaaa
smakuje mi taki gulasz. Użyłam suchej fasoli i...
Bardzo dobre! i konkretne danie. Polecam
Bardzo dobre! i konkretne danie. Polecam
Dodałam łyżezke mąki ziemniaczanej do...
Dodałam łyżezke mąki ziemniaczanej do zagęszczenia. Smak calkiem fajny
gulasz bardzo dobry ale
gulasz bardzo dobry ale dlaczego fasolka jest rozgotowana?
mysle ze powinno sie ja dodawac po 10 minutach gotowania
Rewelacja! Klasyczny gulasz w
Rewelacja! Klasyczny gulasz w domu lubię tylko ja. Za to ten podbił serca wszystkich domowników.
Bardzo dobry gulasz niestety
Bardzo dobry gulasz niestety uzylam miarki zamiast koszyczka i wyszedl troszke za bardzo wodnisty, coz blad poczatkujacego
ale sam gulasz rewelacja
Gulasz rewelacyjny.
Gulasz rewelacyjny. POLECAM!!!
Gulasz przepyszny polecam!!!
Gulasz przepyszny polecam!!! Na drugi raz odleję tylko trochę wody z fasoli, bo jak dla mnie wyszedł trochę za rzadki.
Hamster666 koszyczek zamiast
Hamster666 koszyczek zamiast miarki stosujemy, kiedy chcemy aby nadmiar wody,sosu odparował
Czemu koszyczek zamiast
Czemu koszyczek zamiast miarki?