Tu jesteś:
4
Składniki
0 g
Chili con carne [Kukbuk]
- 500 gramów mięso wołowe
- 1 szczypty cebula
- 2 ząbek czosnku
- 1 papryczka chili, świeża
- 3 pomidor
- 1 łyżki oliwa z oliwek
- 1 łyżeczki oregano, suszone
- 1 łyżeczki papryka słodka, mielona
- 1/3 łyżeczki kmin rzymski, mielony
- 2 kostki gorzka czekolada
- 0,2 litra bulion
- 1 łyżki koncentrat pomidorowy
- 1 puszki kukurydza z puszki
- 1 puszki czarna fasola, z puszki
- 1 łyżeczki majeranek, suszony
- 1/3 łyżeczki cynamon, mielony
- 1 łyżeczki cukier
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/2 łyżeczki pieprz, mielony
- kolendra, świeża
- ser cheddar
-
6
1h 45min
Czas całkowity 45minPieczenie / Gotowanie -
7
Średni
Czas całkowity -
8
-
Przepis jest tworzony dla
TM 6
W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
-
5
Przygotowanie
- Zmielić mięso wołowe
- Włożyć mięso na 30 min do zamrażalnika
- Cebulę włożyć, oliwę
Przygotować mięso wołowe
10
Akcesoria, których potrzebujesz
-
Kopystka
kup teraz -
Naczynie miksujące kompletne premium
kup teraz
11
Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.
Komentarze
Odpowiedz