3
  • thumbnail image 1
Wyślij do wydruku
[X]

Wyślij do wydruku

Chili con carne [Kukbuk]


Wydrukuj:
4

Składniki

0 g

Chili con carne [Kukbuk]

  • 500 gramów mięso wołowe
  • 1 szczypty cebula
  • 2 ząbek czosnku
  • 1 papryczka chili, świeża
  • 3 pomidor
  • 1 łyżki oliwa z oliwek
  • 1 łyżeczki oregano, suszone
  • 1 łyżeczki papryka słodka, mielona
  • 1/3 łyżeczki kmin rzymski, mielony
  • 2 kostki gorzka czekolada
  • 0,2 litra bulion
  • 1 łyżki koncentrat pomidorowy
  • 1 puszki kukurydza z puszki
  • 1 puszki czarna fasola, z puszki
  • 1 łyżeczki majeranek, suszony
  • 1/3 łyżeczki cynamon, mielony
  • 1 łyżeczki cukier
  • 1/2 łyżeczki sól
  • 1/2 łyżeczki pieprz, mielony

  • kolendra, świeża
  • ser cheddar
  • 6
    1h 45min
    Czas całkowity 45min
    Pieczenie / Gotowanie
  • 7
    Średni
    Czas całkowity
  • 8
    • Appliance TM 6 image
      Przepis jest tworzony dla
      TM 6
      W przypadku gotowania (duszenia) w temperaturze 95°C i wyższej zamiast miarki TM6, należy zawsze używać koszyczka, ponieważ miarka TM6 szczelnie zamyka pokrywę. Koszyczek spoczywa luźno na górze naczynia, przepuszcza parę, a także zapobiega rozpryskiwaniu potrawy z naczynia miksującego.
5

Przygotowanie

    Przygotować mięso wołowe
  1. Zmielić mięso wołowe
  2. Włożyć mięso na 30 min do zamrażalnika
  3. Cebulę włożyć, oliwę
10

Akcesoria, których potrzebujesz

  • Kopystka
    Kopystka
    kup teraz
  • Naczynie miksujące kompletne premium
    Naczynie miksujące kompletne premium
    kup teraz
11

Ten przepis został stworzony przez użytkownika Przepisowni i nie jest przetestowany przez Vorwerk Polska, tym samym Vorwerk nie może odpowiadać za efekt końcowy przepisu. W razie niejasności prosimy korzystać ze wskazówek zawartych w instrukcji obsługi i książce podstawowej.

INNI UŻYTKOWNICY POLUBILI PODOBNE PRZEPISY…


Komentarze

Odpowiedz
  • Nie ma żadnych komentarzy